Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: wylęg modliszek

Adamek
    Guest

wylęg modliszek

hej

właśnie lęgną mi sie gastrice i mam 2 pytanka:

1. do jakiego czasu musze je rozdzielic i ile max mogą czekać do 1 karmienia ??
    2. jak wysyłac je ? do pudełka po kliszy wsadzic gastrice i jeszcze coś ?? zabezpieczać cos w stylu ptaszników :/

dzięki za odpowiedzi
    pozdrawiam

Flametong
    Guest

Re: wylęg modliszek

ja swoje trzymalem w jednym pomieszczeniu 24 godziny i wszystko bylo cacy jak je wysylasz to w pudeleczko po kliszy oczywiscie dziurki i w koperte z babelkami ktora mozna kupic na poczcie

Adamek
    Guest

ale pudełko ma być puste ?? tylko modliszka ma byc w nim ?? nie poobija sie ?

dominik1
    Guest

w pudełku ma byc tylko modliszka a co do trzymania ich razem to jest tak ze młode modliszki nie są zbyt chętne do jedzenia ofiar swojego pokroju więc zjawisko kanibalizmu pojawia się w tedy gdy jedne masz l3 a drugie jescze l1 muszą mieć tylko durzo jedząka

Flametong
    Guest

jezeli do pudelka w ktorym chcesz wysylac modliszke wszadisz podloze lub wykalaczke to modliszka sie moze potluc itp. tlatego pudeleczko ma byc puste

Remus
    Guest

Ja zawsze wysylam z wykalaczka i wszystko jest ok.Wykalaczke wbijam od gory w pudeleczko po kliszy i wtedy nie ma prawa sie ruszac,a modliszka ma sie czego trzymac w czasie podrozy.

Adamek
    Guest

a co do koperty wsadzic jeszcze ?? gazety wystarczą ?? noce już sa zimne...

Remus
    Guest

No mozesz owinac w gazety,ale jednak najlepiej jest wysylac w paczce

Adamek
    Guest

mnie chodzi tylko jak je ochronć przed zimnem...

Adamek
    Guest

a ile od wylęgu muszą dostać jeśc ?? czy tą pożywke trzeba w piekarniku prażyć :/ nie da sie jakos inaczej szybciej ? w jakim celu sie to wypieka ??

Uprawnienia umieszczania postów