-
wylęg modliszek
hej
właśnie lęgną mi sie gastrice i mam 2 pytanka:
1. do jakiego czasu musze je rozdzielic i ile max mogą czekać do 1 karmienia ??
2. jak wysyłac je ? do pudełka po kliszy wsadzic gastrice i jeszcze coś ?? zabezpieczać cos w stylu ptaszników :/
dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam
-
Re: wylęg modliszek
ja swoje trzymalem w jednym pomieszczeniu 24 godziny i wszystko bylo cacy jak je wysylasz to w pudeleczko po kliszy oczywiscie dziurki i w koperte z babelkami ktora mozna kupic na poczcie
-
ale pudełko ma być puste ?? tylko modliszka ma byc w nim ?? nie poobija sie ?
-
w pudełku ma byc tylko modliszka a co do trzymania ich razem to jest tak ze młode modliszki nie są zbyt chętne do jedzenia ofiar swojego pokroju więc zjawisko kanibalizmu pojawia się w tedy gdy jedne masz l3 a drugie jescze l1 muszą mieć tylko durzo jedząka
-
jezeli do pudelka w ktorym chcesz wysylac modliszke wszadisz podloze lub wykalaczke to modliszka sie moze potluc itp. tlatego pudeleczko ma byc puste
-
Ja zawsze wysylam z wykalaczka i wszystko jest ok.Wykalaczke wbijam od gory w pudeleczko po kliszy i wtedy nie ma prawa sie ruszac,a modliszka ma sie czego trzymac w czasie podrozy.
-
a co do koperty wsadzic jeszcze ?? gazety wystarczą ?? noce już sa zimne...
-
No mozesz owinac w gazety,ale jednak najlepiej jest wysylac w paczce
-
mnie chodzi tylko jak je ochronć przed zimnem...
-
a ile od wylęgu muszą dostać jeśc ?? czy tą pożywke trzeba w piekarniku prażyć :/ nie da sie jakos inaczej szybciej ? w jakim celu sie to wypieka ??
Uprawnienia umieszczania postów