-
smiertelne pytanie!!!!!!!!!ocelata
mam pytanie do osob zajmujacych sie hodowla modliszek
jakis tydzien temu nabylem ponoc siwezo dojzala i zaplodniona samice p.ocelata wraz z jej 1 zlozonym kokonem , jak mi wiadomo ten gatunek nie wymaga zadnyh specjalnych trosk podobnie jak gastrica wiec uznany jest za latwy w hodowli. Wlasnei dzisiaj okazalo sie ze padla wiec czegos tu nie kumam jak znam sprawe to doropsle osobniki raczej padaja ze starosci i trudno je wykonczyc czymkolwiek a szczegulnie jest to nie mozliwe jesli sie zapewnie im wszystko czego potrzebuja moja miala swietna wentylacje i temp ok 27-28 stopni i co 2 dzien nieco swierzej wody do popicia wiec jak by sie wydawalo idealne warunki do zycia a tu zonk
wiec jak na moje doswiadczenie to musial byc to osobnik stary ktory juz wyskaldal jaja i poprostu padl bo ok owszem latwo jest wykonczyc mlode osobniki ktore jeszczce linieja w szczcegulnosci w okresach okolowylinkowych ale zeby dorosly okaz padl w tydzien po zakupie bez powodu to chyba jest cos nie tak
wiec kieruje pytanie ,czy znacie jakies inne przyczyny z jakich mohla pasc bo mi juz nic nie przychodzi do glowy z wyjatkiem tego ze byla stara ???????????????????
Uprawnienia umieszczania postów