-
Re: Totalna porażka ... - Kakadu!!
Drodzy Panowie, myśle że nie ma co spierać się o to w kt. sklepie jest gorzej, w kt. terraria są brudniejsze... Nie rozumiem jednego, jeśli zaobserwowaliście straszne warunki w ktorych żyją zwierzaki to cZemu o tym piszecie zaamiast coś z tym zrobić.
Moja przygoda z terrarystyką zaczęła sie właśnie w podobnej sytuacji. w jednym z krakowskich sklepów zoo zobaczyłam 2m boaska w terrarium nie większym niż monitor komputera, bez wody, prawie bez światła itd. Aż żal było patrzeć. Narobiłam tam tyle szumu, (może nawet trochę przesadziłam), że właścicielowi w pięty poszło.Dwa dni puźniej boa miał już prawie odpowiednie terrarium, ale i tak był już " jedną nogą " w grobie. Postanowiłam że go kupię, i zrobiłam to. Dziś Lord czuje się świetnie, jest wyleczony, dobrze je...
Od tamtej pory podobnie nabyłam kilka innych węży, legwana i 2 anolisy.
Wiem że nie każdy może sobie pozwolić na kupno każdego zwierzaka który ma źle w jakimś sklepie, ale to nie oznacza że nie można dla nich zrobić nic. Gdyby w sklepach o kt. mówicie, kilka osób narobiło szumu w takiej sprawie to myślę ż to mogłoby coś dać...
Uprawnienia umieszczania postów