Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: zle przeszla wylinke-pomocy

rozi
    Guest

zle przeszla wylinke-pomocy

moja hierodula spadla podczas wylinki. z tego co wiem (jestem poczatkujacym hodowca) ostatni linieje odwlok a jej zostaly w starej wylince odnuza (3 kroczne) i mam wrazenie ze nie moze ich uwolnic. da sie jej jakos pomuc. prosze pomocy!!!!!!!

rozi
    Guest

Re: zle przeszla wylinke-pomocy

moje gg:8370706

piteer
    Guest

jeśli jest już długo po spadnięciu (tzw powyzej 1 godz. )wyciąg jej wylinke i daj kropelke wody na ognóża przy wyciąganiu (bardzo uważaj aby nie
    skropić jej odwłoku bo utopi się)
    jeśli jest np 10min to przebij wylinke szpilką i powieś wyżej i również pokrop nogi!!

rozi
    Guest

dzieki. pozbyla sie wylinki ale ma zdeformowana 1 pare odnoz (tylnych). hyba juz po niej. poza tym jest bardzo slaba i nie moze sie nawet utrzymac na galazce o wlasnych silach. ale dzieki

malek
    Guest

może przeżyje ja tak miałem z modliszką tylko ze tamta miała krzywe odnoza chwytne i cała była pogięta nie stała na nogach trzymałem ją w małym pojemniku karmiłem pensetą miesem z kurczaka pozniej nabrała sił i sama probowała łapać świerszcze pozniej przeszła wylinke i było wszystko ok

piteer
    Guest

POWINNA PRZEŻYĆ . DAJ JEJ JEŚC.
    CZY ONA MA BARDZO ZDEFORMOWANE ODNÓŻA?
    JEŚLI PRZESZKADZAJĄ JEJ W CHODZENIU TO MUSISZ JE AMPUTOWAĆ

Encis
    Guest

Są małe szanse że vprzeżyje ale próbój.
    Zwilżaj jej nogi pędzelkiem i peróboj ściągać jej wylinkę i dawaj jej jeśc.
    Jeśli to nie jest ostatnia wylinka to przeżyje bo przywylince jej odrastają nogi!!!!!!!!!

Uprawnienia umieszczania postów