-
zle przeszla wylinke-pomocy
moja hierodula spadla podczas wylinki. z tego co wiem (jestem poczatkujacym hodowca) ostatni linieje odwlok a jej zostaly w starej wylince odnuza (3 kroczne) i mam wrazenie ze nie moze ich uwolnic. da sie jej jakos pomuc. prosze pomocy!!!!!!!
-
Re: zle przeszla wylinke-pomocy
-
jeśli jest już długo po spadnięciu (tzw powyzej 1 godz. )wyciąg jej wylinke i daj kropelke wody na ognóża przy wyciąganiu (bardzo uważaj aby nie
skropić jej odwłoku bo utopi się)
jeśli jest np 10min to przebij wylinke szpilką i powieś wyżej i również pokrop nogi!!
-
dzieki. pozbyla sie wylinki ale ma zdeformowana 1 pare odnoz (tylnych). hyba juz po niej. poza tym jest bardzo slaba i nie moze sie nawet utrzymac na galazce o wlasnych silach. ale dzieki
-
może przeżyje ja tak miałem z modliszką tylko ze tamta miała krzywe odnoza chwytne i cała była pogięta nie stała na nogach trzymałem ją w małym pojemniku karmiłem pensetą miesem z kurczaka pozniej nabrała sił i sama probowała łapać świerszcze pozniej przeszła wylinke i było wszystko ok
-
POWINNA PRZEŻYĆ . DAJ JEJ JEŚC.
CZY ONA MA BARDZO ZDEFORMOWANE ODNÓŻA?
JEŚLI PRZESZKADZAJĄ JEJ W CHODZENIU TO MUSISZ JE AMPUTOWAĆ
-
Są małe szanse że vprzeżyje ale próbój.
Zwilżaj jej nogi pędzelkiem i peróboj ściągać jej wylinkę i dawaj jej jeśc.
Jeśli to nie jest ostatnia wylinka to przeżyje bo przywylince jej odrastają nogi!!!!!!!!!
Uprawnienia umieszczania postów