Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Tresowana modliszka ?

WaRiaT_1986
    Guest

Tresowana modliszka ?

Moja malutka modliszka po prostu kocha moje rece. Nie wiem czemu ale gdy wkladam ja do pudelko to ucieka na reke i tak siedzi. Wtedy jest spokojna (myje sie itp...) nawet teraz jak pisze siedzi na palcu i ani mysli z niego zejsc. Czy modlizka sie przyzwyczaila czy po prostu na palcu cieplej dla niej jest?
    Jak myslicie. Najsmieszniejsze jest to ze ona jest dopiero po 3 wylince.

piteer
    Guest

Re: Tresowana modliszka ?

ja miałem raz niezły problem z popą sp. siedziałą mi na palcu godzine i niechciała zejść
    próbowałem ją sczepywać z palca .. nic w końcu sie jej znudziło (niestosowałem brutalnych metod bo to bardzo delikatny gatunek <lol>) Ale tak naprawde niechce wejść do terra bo owady zawsze idą do góry (lub do światła) jeśli dasz terra nad reke prędzej wejdzie

Pshemo
    Guest

To fakt to jest wkurzajace, ale moja modlicha wejdzie do terrarium jak dotykasz jej delikatnie odwłok to ruszy dalej

solo
    Guest

A przestancie Wy sie bawic swoimi owadami. Ja wiem, ze to wciaga ale nie starajcie sie z nich zrobic tersowanych zwierzatek. Wyjmijcie je jak chcecie posprzatac terra a potem dajcie im spokoj... na pewno w spokoju beda sie lepiej chowaly... Powodzenia

WaRiaT_1986
    Guest

Solo ale nie oto chodzi przykładowo jak chcesz wrzucić jej muchę albo po prostu jak już mówiłeś sprzątnąć to szybko włazi na ręke.

Pshemo nie działa. Jak tykne ją w odwłok to wlezie do pudełka ale momentalnie sie odwraca i spowrotem na ręke wchodzi :-)

Szymon_czarodziej
    Guest

podejrzewam ze jak zamiast reki podstawisz jej patyk albo kartke to tez wejdzie... Ona nie wie ze to reka człowieka, a tym bardziej Twoja, probuje tylko opuscic pudelko. Poza tym modliszka w suchym klimacie mieszkania nie czuje sie zbyt dobrze.

mark0wy
    Guest

To jeszcze zalezy jaka modliszka, niektore pochodza z terenow pustynnych.

Pozdrawiam
    Mark0wy

Uprawnienia umieszczania postów