-
pytania do kokonu
w jakiej temperaturze najlepiej jest inkubowac kokon i czy przy zwilzaniu moze byc woda na kokonie czy raczej unikac
pozdrawiam
-
Re: pytania do kokonu
Wystarczy temperatura pokojowa lub wyższa np.28,29stopni.Wody w kokonie unikaj. Ale tak czy tak kokon musisz spryskiwać wodą przynajmniej raz w tygodniu . Pozdrawiam
-
odpowiedz na to inne pytania znajdziesz na stronie www.modliszki.com w opisach rodzin i dziale najczestsze pytania.
To w jaki sposób i w jakich warunkach nalezy inkubować kokon zalezy od gatunku modliszki...
-
Ale pokojowa temperatura zawsze będzie dobra ,a w 28,29stopniach kokon sie nie przegrzeje,żadnego gatunku modliszki . Pozdrawiam
-
ja trzymam kokon w odzielnym terrarium na dno polozylem wate, ktora codzinnie zwilzam wiec kokn nie ma bezposredniego kontaktu z woda.
-
Możesz śmiało spryskiwać też kokon, nic się mu nie stanie. Może to nawet pomagać.
-
mam jeszcze jedno pytanko.na stronie podanej przez mantida pisze zeby kokon wisial 10-15 cm nad podlozem i pare centymetrow nad patykiem lub lisciem.a moze wisiec pare centymetrow nad podlozem bez zadnych patykow czy lisci?
-
Nie bez powodu napisałem na tej stronie wlasnie tak...
Nie wiem jaki masz gatunek ale np. Sphodromantis kluje sie tak ze z kokonu zwisa kilkucentymetrowej dlugosci lancuszek modliszek przechodzacych wylinki (w opisie jest bardzo ladne zdjecie Pulsara) jesli kokon bedzie za nisko to modliszki sie pogniota i zatratuja... Daltego tez w pojemniku (inkubatorze) powinny być patyczki i/lub roslinki - wtedy jest wieksza powierzchnia po ktorej moga sie rozejsc mlode...
-
mam sp.gastrica.po jakim czasie powinny wykluc sie mlode?
-
To zależy od tego w jakiej temperaturze inkubujesz kokon... . Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów