Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: duzo pytan

siara
    Guest

duzo pytan

wczoraj o 11 moje gastrice zaczely kopulacje. ok 18 samica wpadla na genialny pomysl i zaczela chodzic po pokrywiei spadla. samiec przestal kopulowac i siedzial na niej jeszcze przez godzine a ona zaczynala sie za nim rozgladac to go wyjelem. nie wiem czy zostala zaplodniona.
    mam jeszcze jeden problem. dzis rano samica zlozyla kokon. jest jakies prawdopodobienstwo ze beda molode? z gory dziekuje

pozdrawiam

PULSAR
    Guest

Re: duzo pytan

Kokon mogl zostac zaplodniony, i najprawdopodobniej zostal. Ale jezeli jednak Twoj samiec przez te 7 godzin nie przekazal samicy spermatoforu, to nic z kokonu nie wyjdzie. Tak czy siak dopusc samca powtornie za 1-2 tygodnie. W tym czasie wytworzy nowy spermatofor.

siara
    Guest

Mi sie wydaje ze zaplodnil bo po upadku zaczal kopulowac i po 15-20 minutach skonczyl i rozgladal sie gdzie uciec wiec go zabralem.Niewiem teraz czy inkubowac ten kokon czy nie.

Pozdrawiam

sajmon
    Guest

inkubuj. co masz do stracenia??

mantid
    Guest

Do zaplodnienia jajek dochodzi tuz przed zlozeniem kokonu, sa wiec spore szanse ze sie udalo... Tak czy inaczej, rzeczywiscie mozesz za jakis czas sprobowac dopuscic ponownie samca- nakarm go porzadnie i po tygodniu mozesz go wpuscic do samicy... Nie ma co zbytnio zwlekac bo moze nie dozyc...

Uprawnienia umieszczania postów