Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: swierszcze

Flametong
    Guest

swierszcze

Czy jezeli kupie doroslego samca i samice to w ciagu 2 tygodni bede mial mlode?? Potrzebuje wylegu swierszczy poniewaz bede mial niedlugo kokon i bede musial czyms male wykarmic, tak wiec kupic wyleg swierszczy od kogos czy same mi sie rozmnoza w ciagu 2 tygodni i jak przetrzymywac swierszcze zeby mialy dobre warunki do rozmnazania sie?

sajmon
    Guest

Re: swierszcze

nie wiem ile dokładnie czasu sie wylęgają, ale raczej więcej niż 2 tygodnie. ja juz czekam 3 na swój wylęg. a z dwoch osobnikó raczej nie nakarmisz całego wylęgu modliszek nawet raz. jak cos to kup przynajmniej ze 20-30.

morisek
    Guest

conajmniej 20- 30 samic i do tego z 5- 8 samcow a na wyleg to 3 - 4 tygodnie w temperaturze okolo 40- 50 stopni bo taka mam w moim inkubatorze po 2 tygodniach juz chodzi pelno malych

RadOne
    Guest

jak wyglada twój inkubator to bym moze sobie skonstruował

Flametong
    Guest

ale jak trzymac te swierszcze zeby zlozyly jaja? a temp. powyzej 20 stopni wystarczy zeby sie wykluly??

kudlaty
    Guest

Świerszcze nie nadają sie do karmienia wylęgu modliszek.
    Jeżeli zdobędziesz dorosłą parkę modliszek to musisz liczyc ok. 2 m-cy do wylegu.

piteer
    Guest

morisek 40-50*c przecież one ci sie pospalają mi sie wykluły po tygodniu w temp 30-38*c

morisek
    Guest

Akwarium szklane 4cm warstwa gipsu w srodku zatopione 2 grzałki 5w w bocznej sciance przy dniewycieta dziurka na kabel bo jak by go puscic z gory to odrazu by pozdupcaly. na to spokojnie klade pojemnik z torfem i jajkami. wylacznik czasowy ustawiony tak, że 10 godzin grzeje potem na 2 sie wylacza oczywiscie torf prawie caly czas mokry zeby jajek nie przesuszyc ( raz dziennie solidnie podlewam) tydzien pojemnik trzymam z doroslymi ktore skladaja jajka potem przekladam do inkubatora i mniej wiecej po 2 tygodniach sie wylegaja mlode. 5.04.2004 wstawilem pojemnik a dzisiaj juz lazi oikolo 200 malych i caly czas sie wykluwaja.

NIC PROSTSZEGO!! wystarczy tylko troche poglowkowac

a temp. w miejscu gdzie stoja pojemniki rzeczywiscie osiaga 50* a przy sciankach okolo 30*

Uprawnienia umieszczania postów