Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: pierwsza modlicha

Mieszany widok

bio1
    Guest

pierwsza modlicha

Chciałbym zacząć hodować modlichy i pewnie zdecyduje się na s. gastrica. Przy której wylince najbezpieczniej jest kupować modlichy?? Czy modliszki można karmić tylko owadami czy można też jakimś mięsem czy dżdżownicami??

tomi666
    Guest

Re: pierwsza modlicha

hej!
    ja tez zaczynam z modliszkami i polecam Ci gastrice L1. raz to fajnie patrzec jak pupil rosnie a poza tym takie male gastrici sa tanie wiec przy ewentualnym niepowodzeniu nie poniesiesz zbyt wielkim strat pienieznych.

modliszka
    Guest

Zgadzam się z tomi`m666 ja też zaczynałem od gastricy L1.Musisz zadbać o wylęg świerszcza lub muszki owocówki.jeżeli nie masz takiego małego pokarmu to lepiej kup bardziej podrośniętom.Mantid sprzedaje muszki octówki uskrszydlone ale nielotne.8 zł hodowla zarodowa.Ma też pożywke to ich hodowli.
    Życze powodzenia!

bio1
    Guest

A mógłbym karmić młodą gastrice L1 larwą ochotki lub jej dorosłą postacią??

bio1
    Guest

Zapomniałem jeszcze o mrówkach i małych dżdżownicach lub dorosłych posiekanych. Czy mogą być??

tomi666
    Guest

proponuje Ci raczej muszki owocowe - te od mantida sa bezproblemowe a przez to ze nie lataja latwiej je zlapac .
    co do ochotek moga byc ale nie jest to najlepsze - raz ze ochotki maja troche nieprzyjemny zapach a dwa to modliszka moze sie po nich nie najlepiej czuc.
    dzdzownic nie dawaj, a z mrowkami nie mam doswiadczen

Letaa
    Guest

a co sadzicie o maluskich macznikach ?? bo akurat mi sie zaczely mnozyc i mam pelno takich malych ktore wielkoscia sa jak larna ochotki

PULSAR
    Guest

Problem w tym ze male maczniaki sa silne i male modliszki czesto nie daja im rady. Ale jako pokarm chwilowy sie sprawdza, choc nie zastapia swierszczy i muszek.

Uprawnienia umieszczania postów