Witam, tak sobie jeżdzę po zoologicznych we Wrocku (Psie Pole, Śródmieście i Okolice tych 2 rejonów) i po kilku latach odwiedzania moge stwierdzić że najlepsze z tamtejszych sklepów to (kolejność przypadkowa):
- W Tesco (dawny Hit) na os. Szczepin, jest to dość dobrze zaopatrzony sklep z dużym wyborem produktów (dla gadów i płazów również) częściowa samoobsługa; ocena 5-
- sklep na ulicy Promień (os. Biskupin), jest wprawdzie niewielki ale nieczego mu nie brakuje (tylko że niewiele tam produktów terrarystycznych) brak samoobsługi; ocena 4
- sklep w E.Leclerc (os.Kleczków), ma bardzo duży wybór produktów choć źle wspominam w jakich warunkach trzymali tam gekony lamparcie (są to zwierzęta nocne, a oni trzymali je tam bez żadnych kryjówek w pełnym świetle żarówki i biedactwa tuliły się od siebie by jakoś się przed tym światłem ochronić ) częściowa samoobsługa, ocena 4
- sklep na Piastowskiej (os. Pl Grunwaldzki) duży i dobrze zaopatrzony (choć ostatnio powoli znikają tam prod. terrarystyczne), brak samoobsługi, ocena 4+
- sklep na ul. Walecznych (os. Ołbin) fajny sklepik (choć troche zaniedbany) i dość dobrze zaopatrzony brak samoobsługi, ocena 4-
- sklep na ul. Czeskiej (os. Różanka/Ligota), pamiętam jak kiedys sklepik ten miał bardzo bogatą ofertę różnych produktów terrarystycznych, potem przez 1,5 roku w nim nie byłem i teraz jak niedawno tam powróciłem to przeżyłem szok, znikneła połowa terrariów/akwariówi ogólnie sklepik ten przeszedł na produkty gł. wędkarskie i dla psów... brak samoobsługi; ocena 4-
- sklep na ul. Chrobrego, jest to jeden z najstarszych zoologicznych i rówież dobrze zaopatrzony, brak samoobsługi, ocena 4+
- sklep w Arenie (os. Popowice), jest to duży i dobrze zaopatrzony sklepik (duży wybór prod. mrożonych dla akwariowych zwierzaków) częściowo samoobsługowy, ocena 5-
-sklep na ul Św.Wincentego (os. Nadodrze lub Ołbin ) niedawno otworzony sklepik, bardzo schludny i dobrze zaopatrzony w produkty (zwłaszcza preparaty), częściowo samoobługowy. ocena 4+
-sklep na końcu ul. Jednosci Narodowej (os. Nadodrze), jest to mały i wąski sklepik jednak posiada bardzo dobre zaopatrzenie i wiedze jeśli chodzi akwarystykę (dla ladowych wypatrzyłem niewiele ) brak samoobsługi, ocena 4
-sklep na ul. Odrzańskiej (stare miasto), sklep z bardzo dużym wyborem terrarystycznym, pokarm jest tani (w przeciwieństwie do zwierzaków) ale obsługa niezbyt miła, brak samoobsługi; ocena 4

Reszty sklepów nie wymieniłem gdyż:
-albo tam nigdy nie byłem (np. sklep na rogu Słowiańskiej i Jedności Narodowej; w galerii Dominikańskiej; na krzykach i Fabrycznej)
-albo nie są one godne polecenia tutaj.
Oceny sklepów zoologicznych są wyłącznie wg mojej prywatnej opinii, którą prosze sie tak bardzo nie kierować, każdy inaczej odbiera poszczeglny sklep
Pozdrawiam