Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Zoologiczne we Wrocku (część pn. i srodkowa)

Zoologiczne we Wrocku (część pn. i srodkowa)

Witam, tak sobie jeżdzę po zoologicznych we Wrocku (Psie Pole, Śródmieście i Okolice tych 2 rejonów) i po kilku latach odwiedzania moge stwierdzić że najlepsze z tamtejszych sklepów to (kolejność przypadkowa):
    - W Tesco (dawny Hit) na os. Szczepin, jest to dość dobrze zaopatrzony sklep z dużym wyborem produktów (dla gadów i płazów również) częściowa samoobsługa; ocena 5-
    - sklep na ulicy Promień (os. Biskupin), jest wprawdzie niewielki ale nieczego mu nie brakuje (tylko że niewiele tam produktów terrarystycznych) brak samoobsługi; ocena 4
    - sklep w E.Leclerc (os.Kleczków), ma bardzo duży wybór produktów choć źle wspominam w jakich warunkach trzymali tam gekony lamparcie (są to zwierzęta nocne, a oni trzymali je tam bez żadnych kryjówek w pełnym świetle żarówki i biedactwa tuliły się od siebie by jakoś się przed tym światłem ochronić ) częściowa samoobsługa, ocena 4
    - sklep na Piastowskiej (os. Pl Grunwaldzki) duży i dobrze zaopatrzony (choć ostatnio powoli znikają tam prod. terrarystyczne), brak samoobsługi, ocena 4+
    - sklep na ul. Walecznych (os. Ołbin) fajny sklepik (choć troche zaniedbany) i dość dobrze zaopatrzony brak samoobsługi, ocena 4-
    - sklep na ul. Czeskiej (os. Różanka/Ligota), pamiętam jak kiedys sklepik ten miał bardzo bogatą ofertę różnych produktów terrarystycznych, potem przez 1,5 roku w nim nie byłem i teraz jak niedawno tam powróciłem to przeżyłem szok, znikneła połowa terrariów/akwariówi ogólnie sklepik ten przeszedł na produkty gł. wędkarskie i dla psów... brak samoobsługi; ocena 4-
    - sklep na ul. Chrobrego, jest to jeden z najstarszych zoologicznych i rówież dobrze zaopatrzony, brak samoobsługi, ocena 4+
    - sklep w Arenie (os. Popowice), jest to duży i dobrze zaopatrzony sklepik (duży wybór prod. mrożonych dla akwariowych zwierzaków) częściowo samoobsługowy, ocena 5-
    -sklep na ul Św.Wincentego (os. Nadodrze lub Ołbin ) niedawno otworzony sklepik, bardzo schludny i dobrze zaopatrzony w produkty (zwłaszcza preparaty), częściowo samoobługowy. ocena 4+
    -sklep na końcu ul. Jednosci Narodowej (os. Nadodrze), jest to mały i wąski sklepik jednak posiada bardzo dobre zaopatrzenie i wiedze jeśli chodzi akwarystykę (dla ladowych wypatrzyłem niewiele ) brak samoobsługi, ocena 4
    -sklep na ul. Odrzańskiej (stare miasto), sklep z bardzo dużym wyborem terrarystycznym, pokarm jest tani (w przeciwieństwie do zwierzaków) ale obsługa niezbyt miła, brak samoobsługi; ocena 4

Reszty sklepów nie wymieniłem gdyż:
    -albo tam nigdy nie byłem (np. sklep na rogu Słowiańskiej i Jedności Narodowej; w galerii Dominikańskiej; na krzykach i Fabrycznej)
    -albo nie są one godne polecenia tutaj.
    Oceny sklepów zoologicznych są wyłącznie wg mojej prywatnej opinii, którą prosze sie tak bardzo nie kierować, każdy inaczej odbiera poszczeglny sklep
    Pozdrawiam

Re: Zoologiczne we Wrocku (część pn. i srodkowa)

"sklep na ulicy Promień (os. Biskupin)" bylem na tej ulicy, szukalem zklepu Zoo... i nic, nie znalazlem, moze jestem gapa albo juz go tam nie ma :/
    nie wiem

RafalJG
    Guest

Ja bylem w Galeii w tamtym tygodniu.
    Wybur ryb itp Bardzo dobry (warunki w aqwa BDB 5+)
    Ale jesli chodzi o plazy i gady to ceny wygorowane
    np. male zabki rzekotki 80pln (3cm cialka)

Niestety ale bylem zmuszony interweniowac w zwiazku z wezem mlecznym... pani ktora obslugiwala wtedy terra nie wiedzac co czyni powiedziala iz waz mleczny nie moze sobie porwadzic z wylinka z powodu....(UWAGA: "Duzej wilgotnosci"!!) Byl to dla mnie szok jak ujzalem ja z suszarka "do wlosow" ktora wysuszala terra od gory...
    Myslalem ze padne! Od razu sie zdenerwowalem i mowie do niej ze w tym terra panuje najprawdopodobniej zla wilgotnosc - Ale nie za duza , wrecz przeciwnie! Wzialem jakis korzen z wystawki i powiedzialem aby sie odsunela (oczywiscie nieco wyrazniejszym i stanbowczym glosem).. ona do mnie co ja robie i ze ten konar kosztuje 15pln... moj znajomy zacza sie smiac i mowi ze jesli chodzi o zwierzeta to lepiej aby sie zamknela...
    Wzialem jeszcze 2inne konary postawilem w terra i do duzej miski (dla psa) kazalem nalac wody... pochlapalem troche scianki terra... po godzinie obserwacji i gdy w terra zopstalo osiagniete 70% wilgotnosci waz natychmiast ruszyl.... w strone miski.. wlazl do niej a pozniej zaczal zrzucac ocierajac sie o korzenie kawalki zalegajacego starego naskorka...
    Oczywsicie "mila" pani podczas naszych zabiegow polazla po kierownika skelpu...
    Przyszedl i okazalo sie izja ze znajomym zostalismy zaproszeni na kawe i pogawedke a babka dostala zjeby.
    Zaczeto nas przepraszac za ta sytuajce itd... - widac bylo iz obawiaja sie aby sprawa nie zostala poruszona dalej i na wyzszym szczebliu.
    Przekonalismy aby kierownik zatrudnil osobe ktora zna sie na gadach i plazach a osoby ktore nie maja pojecia na temat tych zwierzat raczej im "nie pomagaly" w taki sposob jak do tej pory...

Pojedziemy zobaczyc za 2tygodnie czy cos sie zmienilo i wtedy moze cos napisze...

Ogolenia oceniam to wszystko tak:
    Akwarystyka (ryby) | cena 4+ | wybor: 5+ | warunki 5
    Terra (zwierzeta | cena 3+ | wybor: 3 | warunki 2! (moze bedzie zmiana)
    asortyment | cena 4 | wybor 4+

Sklep czesciowo samoobslugowy

Łuki
    Guest

sie porospisywali

cyclosternum
    Guest

jaki z ciebie bohater uratowałes węża BRAWOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to idzcie zobaczyć jak wygląda legwan który leży sobie w terra w "koronie"z wierzchu wygląda jak by go podpalili (gróba warstwa już zczarniałych resztek wylinek ) jednym słowem tam jest masakra!!!! kto widział ten wie!!!

igck
    Guest

W sobotę byłem w zoolgoiku w koronie i tam zwierzeta są w strasznych warunkach. Np. żółw (trudno było określić jaki) tak z 12cm był w tera maks 30 na 60 bez oświetlenia na 3cm podłoża (torf). Wogóle trudno było go zauwazyć bo terra stoi pod jakimś akwarium.

PS- wie ktoś gdzie we wrocku można kupić świtlówki UVB repti glo 8.0%??

tam jest zoologiczny, bywam tam co jakiś czas gdyż znajduje się on jakieś 200m od mojego liceum. Jak go znaleźć? Szukaj pomiędzy białymi blokami które stoją na skrzyżowaniu ulicy Promień, Dembowskiego i Spółdzielczej.

RafalJG często bywam w Galerii w Zoologicznym. Widziałam tego węża. Bylam tak kilka tygodni temu, wąż siedzial w jednym miejscu bez rucho, poszłam niedawno - wąz nadal siedział w tym samym miejscu, na dodatek nie mial wody !!! To koszmar...boże szkoda tylko, ze nie jestem tak smiała jak TY ! Powiedziałabym sprzedawcom co nie co. Dobrze, ze cos z tym zrobileś !!! Wiesz zobaczyłam warunki tych zwierząt i odechciało mi się przychodzic do tego sklepu... :|. Uf bohater z Ciebie

RafalJG
    Guest

Siti czy ten waz w ogole nie mial wody?? Bylem tam ostatni raz 17-11 i od tego czasu nie mam mozliwosci przejechania sie do Wrocka.. Moze w weekend mi sie uda (ale szczezre watpie) ;(
    Napisz jakie warunki ma teraz ten waz? I czy dalej ma pozostalosci po wylince? Bo z tego co piszesz to wezowi odebrano te miski ktore wlazylem i jak z korzeniami? :/

Teraz nie wiem co nawte napisac... ta wiadomosc mnie dobila!
    Teraz sie jeszcze zastanawiam kiedy on bylk karmiony i czy w ogole jeszcze je samodzielnie.

Teraz niestety mam maly dolek finansowy bo tak odkupilbym tego weza i na pewno zalagodzil jego cierpeinia!
    Jutro sprobuje dodzwonic do kierownika tego sklepu i wlasciciela Napewno tym razem bede inaczej rozmawial bo to juz jest lekka przesada! Najchetniej bym wzial a nawet wypoozyczyl tego weza aby go "wyleczyc" z tego stanu! Wiem ze takie cos nie wyjdzie ale postaram sie uswiadomic wlasciciela ze ten waz na prawde dlugo nie pociagnie. Minal juz prawie miesiac od mojej wizyty, a po jego stanie w paxdzierniku domniemam ze waz jest tam juz od jakis 3miesiecy na pewno (nie liczac jego przebywania w tym sklepie przezd "wylinka"

Siti jests z Wroclawia? Jesli tak to moze bysmy sie umowili np. w sobote i poszli razem do tego sklepu oraz jesli bys mogl pokazalbys mi inne skelpy zoologiczne! Moze wspolnie uda nam sie uratowac zwierzaki!!!
    Jak cos to pisz tutaj oraz na kcmk@wp.pl i GG 3600676

pozdrawiam i dzieki za informacje!

Jutro postaram sie zadzwonic i poinformuje was o tej sprawie i co mi powiedziano.

Uprawnienia umieszczania postów