-
jedzenie dla młodych modliszek
Cześć!
Mam pytanie.Kupiłem młodą s.viridis i tenodera aridifolia sinensis.Kupiłem dla nich nielotne octówki także na giełdzie.Ale jest jeden problem.Zjadły wszystkie.Na szybach mam pełno takich jakby kokonów co to może byc?Czym jeszcze moge karmić te modliszki?S.viridis ma 1,5cm a T.A.Sinensis 1 cm.
-
Re: jedzenie dla młodych modliszek
mozesz sprobowac z ochotkami. moje s. gastrica jedza je (maja okolo 1 cm), ale licz sie z tym, ze ochotki jak postoja dluzej nie maja zbyt przyjemnego zapachu
-
To na szybach to poczwarki. za niedługo będa z nich muchy.A narazie lepiej nałap sobie dzikich octówek. Mam ten sam problem co ty i jutro na cały dzień wystawie butelke z jabłkiem.
-
dal dwóch modliszek w dwa dni zużyłeś całą porcję owocówek??
-
tam było 6 octówek i pełno poczwarek z których jak się dowiedziałem będą muchy.Kupiłem chodowle zarodową.
-
Ale mam jeszcze jeden problem.Po jakim czasie one się przepoczwarzą?Bo we wtorek będe miał młode Popa sp.I będą głodne po podróży.
-
Kiedy będą młode?Bo we wtorek będe miał młode popy.
-
Jeżeki było już kilka dorosłych i są poczwarki, następnych możesz się zapewne spodziewać w każdej chwili.
Żeby larwa ochotki nie śmierdziała od stania, zlewaj znad niej wodę i dolewaj świeżej (starczy raz na 2-3 dni).
Pozdrawiam,
Borek
-
zapewne kupowałeś muszki owocowe od nas.... powinny kluc się calkiem niedlugo mysle ze w ciagu 2-3 dni będzie ich sporo.
-
I wtedy je sobie rozmnóż, będizesz miał pod ręką świerzutkie
Uprawnienia umieszczania postów