-
POKARM-pomocy!
witam, mam problem - dotychczas karmiłem moje młode (L2,L3) modliszki muszkami owocówkami, niestety cała chodowla zapleśniała i muszki padły - czym mozna jeszcze karmić tak małe modliszki? niemam dostępu do muszek ani do wylęgu świerszczy, a muchy będą za duze.... Czy mozna np podać jej kawałeczek pinki lub mącznika? robił ktoś tak?
-
Re: POKARM-pomocy!
Zrobiło sie ciepło wiec wystaw na dworze butelke z mieszanką drożdzy i jabłka, powinno to przywabić muszki chociaż może to byc problem. Wrazie ciężkiego kryzysu spróbuj dac ochotk.Lepsze to jak nic.Przy wielkosci l3 ja bym spróbował dac muche.
-
Ochotka. Co prawda nie bardzo można ją zostawić modliszce, żeby zjadła jak będzie miała ochotę, ale jedzą dośc chętnie.
Pozdrawiam,
Borek
-
i tą ochotke dostane w sklepach zoologicznych?
-
Jaki to jest gatunek tych modliszek??L3 dają już rade mniejszym muchom.
-
to jest s. gastrica a ta większa to h. membranacea
-
w zoologicznych daja ochotki, aż nadto, bo sprzedają porcjami dla ryb( 1 zł porcja ). ja tak swoje karmię i nie narzekają :P ale jak przejdą 5 wylinkę zacznę podawać im małe świerszcze. :]
-
Tylko jak będziesz pytał o ochotkę to powiedz że chcesz żywą, żebyś nie dostał mrożonej.
Pozdrawiam,
Borek
-
BZYK, a nie pomyślałeś, skąd niby miałyby się wziąć o tej porze na dworze muszki owocowe?
-
Jaca pomyslałem,dlatego napisałem że to może być problem.Ale ostatnimi dniami po dworze lata tyle owadów że spróbować wystawic pożywke zawsze można.
Uprawnienia umieszczania postów