Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: POKARM-pomocy!

Bart_n
    Guest

POKARM-pomocy!

witam, mam problem - dotychczas karmiłem moje młode (L2,L3) modliszki muszkami owocówkami, niestety cała chodowla zapleśniała i muszki padły - czym mozna jeszcze karmić tak małe modliszki? niemam dostępu do muszek ani do wylęgu świerszczy, a muchy będą za duze.... Czy mozna np podać jej kawałeczek pinki lub mącznika? robił ktoś tak?

BZYK
    Guest

Re: POKARM-pomocy!

Zrobiło sie ciepło wiec wystaw na dworze butelke z mieszanką drożdzy i jabłka, powinno to przywabić muszki chociaż może to byc problem. Wrazie ciężkiego kryzysu spróbuj dac ochotk.Lepsze to jak nic.Przy wielkosci l3 ja bym spróbował dac muche.

m.borkowski
    Guest

Ochotka. Co prawda nie bardzo można ją zostawić modliszce, żeby zjadła jak będzie miała ochotę, ale jedzą dośc chętnie.

Pozdrawiam,
    Borek

Bart_n
    Guest

i tą ochotke dostane w sklepach zoologicznych?

Remus
    Guest

Jaki to jest gatunek tych modliszek??L3 dają już rade mniejszym muchom.

Bart_n
    Guest

to jest s. gastrica a ta większa to h. membranacea

rosea
    Guest

w zoologicznych daja ochotki, aż nadto, bo sprzedają porcjami dla ryb( 1 zł porcja ). ja tak swoje karmię i nie narzekają :P ale jak przejdą 5 wylinkę zacznę podawać im małe świerszcze. :]

m.borkowski
    Guest

Tylko jak będziesz pytał o ochotkę to powiedz że chcesz żywą, żebyś nie dostał mrożonej.

Pozdrawiam,
    Borek

Jaca
    Guest

BZYK, a nie pomyślałeś, skąd niby miałyby się wziąć o tej porze na dworze muszki owocowe?

BZYK
    Guest

Jaca pomyslałem,dlatego napisałem że to może być problem.Ale ostatnimi dniami po dworze lata tyle owadów że spróbować wystawic pożywke zawsze można.

Uprawnienia umieszczania postów