Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Czy karmicie??

Mieszany widok

RadOne
    Guest

Czy karmicie??

Czy karmicie swoje modliszki surowym mięsem(np. kurczaka),
    Ja karmie mięsem kury od 4 dni(modliszki imago) bo nie posiadam świerszczy takich dużych tylko wylęgu trochę?
    A wy jakim karmicie??

Double
    Guest

Re: Czy karmicie??

gdy nie ma swierszczy to maczniakami i pinkami albo robie glodowke na jakies 7-10 dni. poza tym juz cieplo sie robi, niedlugo robactwo powylazi i bedziesz mogl zebrac prosto z laki. kura jest dosc kontrowersyjnym pokarmem dla modliszki :/ no ale jesli je i zyje... chmm nie wiem

RadOne
    Guest

modliszki maja sie dobrze po kurze przeciez w naturalnych warunkach modliszki jedza jaszczurki, żaby, ptaki więc chyba się nic nie stanie ??

Flametong
    Guest

a jak jej podajesz?? zostawiasz w terrarium czy pottykasz jej mieso? A i jeszcze dajesz jej mieso surowe czy gotowane z obiady? A czy ktos z was karmil modliszki ,,bialymi robakami " czyli larwami much takimi jak sie w sklepach wedkarskich kupuje?

PULSAR
    Guest

Biale robaki sa przez modliszki zjadane, ale nie polecam. Polecam za to przeobrazone biale robaki, czyli muchy

Flametong
    Guest

a czy tak modlicha zlapie w terrarium latajaca muche?? i jak je przeobrazic??

PULSAR
    Guest

1. Oczywiscie ze zlapie
    2. PO prostu trzymac w cieple.

RadOne
    Guest

Ja podaje na kijku do szaszłyków mięso jest surowe, no i trzeba jej pod nos dac i czekac az chwyci

Flametong
    Guest

a jak chce ja karmic miesem to mam je po prostu polozyc w terrarium? i czy mieso ma byc surowe czy gotowane??

PULSAR
    Guest

Radone wyrazie opisal jak to zrobic. Modliszka nie zlapie pokarmu ktory sie nie rusza.

Uprawnienia umieszczania postów