-
ciekawe rozwiznie
Wczoraj ja z kumplem wapdliśmy na pewien pomysł i udało nam się go zrealizować.
Chodziło nam o to że my mamy modliszki w terrariach takich z szybką podnoszoną do góry.A u góry jest mały odcinek metalowej siatki.Więc żeby modliszka miała więcej miejsca gdzie by się mogła nawet do wylinki zwiesić lub żeby sobie pochodzić wymyśliliśmy że:Kupimy gaze i utniemy taki kawałek żeby zakrył prawie całą górną część terrarium.I przykleiliśmy to taśmą klejącą.Ale jeszcze na tą gze położyliśmy dwa zkrzyżowne patyczki takie do ciasta.
Wyszło to fajnie.Jeżeli modliszka nie ma gdzie się zwiesić wchodzi na gaze i już ma wysoko.A jeszcze ma te patyczki na których może też się zwiesić.
Jeżeli chcecie żebym napisał krok po kroku jak to zrobić to napiszcie.Chodziło nam o to żeby modliszki mogły się zwiesić na górnej części terra kiedy szykują się do wylinki.
ps.Sory że tk to npisłem ale myśle że tak będzie najwyraźniej.Może troche pokręciłem ale mam ndzieje że zrozumiecie ; p .
-
Re: ciekawe rozwiznie
sory miał być tytuł "Ciekawe Rozwiązanie" ale mi coś te a nawala.
-
ja pod "sufitem" mam przyczepione sztuczne liscie. wyglada swietnie a modliszka ma na czym wisiec
-
my robimy standardowo pokrywy terrarium z gazy. W ten sposób modliszki maja do dyspozycji cala powierzchnie pokrywy.
Gaze przyklejamy silikonem do ramki ze szklanych listewek. Jak się zniszczy mozna ja zawsze bez problemu wymienic na nowa.
-
ciekawe... hmmmmmmmm.. przyślij mi na maila opis jak to robiłeś krok po kroku i ewentualnie rysunek:]
-
nie radze przyklejać taśmą klejącą , bo po pewnym czasie się oderwie i modlicha się przyklei
Uprawnienia umieszczania postów