-
Sklep internetowy
Chciałbym założyć własny portalik terrarystyczny z własnymi opisami i moich kolegów ( nie piszcie że kolejny shit bo nie o to chodzi ) Chciałbym zrobić sklep do tego portalu i sprzedawać ptaszniki z mojej hodowli. Czy potrzebuje jakiś papierów ? I jak funkcjonuje prawo przy prowadzeniu takiego sklepu. Z góry dzięki za odpowiedzi.
-
Re: Sklep internetowy
kiedyś już był temat o sprzedawaniu pajączków... podobno trzeba założyć działalnośc gospodarczą, przy czym za sam zus płaci się podobno 900 zł... więc sie nie opłaca.... przynajmniej tak mówili Ci co się na tym znają...
ale czekaj na dalsze wieści...
-
Witam
No widzisz kwiatek mowilem ://
Sam musze cos wykombinowac ://///
Pozdrawiam
-
A JA SADZE ZE ZEBY NIE PLACIC A BYLO TO W MIARE LEGALNE ZROB SOBIE TEZ DZIAL GIELDA I SPRZEDAWAJ TAM SWOJE PAJACZKI-A WPISY INNYCH PRZECIEZ MOZESZ OGRANICZYC-CO DO ZUSu TO SAME OPLATY BY CIE ZJADLY!!!
-
a jak dla mnie to i tak sie nieoplaci bo i tak bedzie trzeba placic a za te nawet 200 zl miesiecznie nieoplaca sie narazac na jakies klopoty np. z zus-em
-
a nie możesz zrobić jakiegoś forum czy coś takiego i tam by było "sprzedaj" albo napisz ze jak ktoś chce kupić pajączka niech wali do ciebie na gg
Pozdrawiam
-
A wiec niby potzrebujesz papiery ale w rzeczywistosci bywa roznie..
Co do ZUSu itp to sprzedajac nawet rower musisz odprowadzic podatek a jesli sp[rzedasz np kilka rzeczy to juz powinienes zalozyc dzialalnosci...
Ale poki co jesli bedzie to handelk internetowy mozes sprobowac.. dla powrownania osoby ktore sprzedaja na Allegro i generuja ponad 5000 obrotu miesiecznie juz ponad 3lata nie maja nadal dzialanosci inikt ich nie sciga...
A wiec strona "domowa" moze wypalic, a co do sprzedazy to sie nie martw na pewno nie bedziesz sprzedawal tyle abyktos cie "scigal"
Sprobuj! Jak wypali i bedziesz mial zyski to wtedy mozesz zalozyc dzialanosc i odprowadzac 725pln ZUSu i podatki....
Uprawnienia umieszczania postów