15 gatunkow modliszke w ostrawie? Kiedy to sie odbywa? Musze sie pojawic..
druga sprawa-przeciez zarowno ja, jak i mantid i Kudlaty sprowadzamy rozne gatunki i je rozmnazamy, ja sam niebawem spodziewam sie kokonow popa sp. i rhombodera basalis.
Tylko sek w tym ze nie zawsze uda sie dany gatunke rozmnozyc, zawsze cos moze pojsc nie tak. a to ze w niektorych okresach nie mamy zadnych ciekawych gatunkow nie oznacza ze nie nic nie mamy w hodowli. Ja juz odkad sie tu pojaiwlem pragne spopularyzowac w Polsce hodowle modliszek, zeby dorownac Czechom. dlatego sprowadzam prawiek kazdy ciekawy gatunek modliszki jaki wpadnie mi w reke.
W Polsce razem ze znajomym (Metal) rozmnozyem i rozprowadzilem okolo 1000 modliszek sphodormnatis gastrica. Bylo to rok temu, od tego czasu juz sporo osob je rozmnozylo i teraz w kazdym miesiacu na forum pojawia sie kilka ogloszen sprzedazy mlodych z roznych zrodel. I o to mi chodzilo.
chcialbym, aby tak samo popularne staly sie inne gatunki, takie jak np. obecnie rozmnozona przeze mnie p. paradoxa. tylko co poradzic jezeli zbyt wiele osob boi sie zainwestowac te kilkadziesiat zl np. w paradoxe, wiele osob kupuje po 2 sztuki, czyli naprawdopodbniej nie uda im sie ich rozmnozyc. A chyba taki jest sens PRAWDZIWEJ HODOWLI.
w lutym rowniez wzbogace swoja hodowle o pare ciekawych gatunkow Oczywiscie mlodych a wiec troche trzeba bedzie czekac az dorosna i (jesli mi sie uda) je rozmnoze.