-
Re: Bardzo wazny temat- dla wszystkich!!!
W tej chwili najlpeszym rozwiazaniem bedzie jak mantid z kudlatym sprowadzi
P. ocellata(jest ladniejsza od tej drugiej i czytalem na innych stronkach ze latwiejsza w hodowli). Po jej rozmnozeniu mogli by sprzedac je nam sprzedac. Tylko kiedy byscie je zdobyli i dobrze by bylo jak byscie doprowadzili do tego zeby za pierwszym wylegiem bylo okolo 200 mlodych.
-
Oczywiscie jesli latwiej bylo by zdobyc P. walhbergii to mozna ja brac bo ona tez jest ladna. Najlepszym rozwiazaneim bylo by sprowadzenie tych dwoch, ale jesli sie nie da to przy sprowadzeniu jednej tez bedzie super
-
Ross, chodzi Ci o to zeby wyleglo sie od razu 200 sztuk? Pseudocreobroter sp. nigdy nie sklada tylu jaj w ootece, mysle ze bedzie kilkadziesiat, jak u paradoxy.
-
ja sei zgadzem raczej będe brał jak będe miał kase
-
Witam,
Obydwa gatunki są bardzo proste w hodowli.
Z kokonów P. ocellata jest maksymalnie 80 młodych - w sumie jak ma się trochę szczęścia od jednej samicy da się uzyskac do 400-500 sztuk. Inkubacja kokonów trwa około 5-6 tygodni. http://www.modliszki.com/hymenopodidae.php
pozdrawiam
-
orientujesz się może jak stały by ceny młodych , starszych osobników ?
-
Drogi ross! Ja tylko sobie żartowałem wprowadziłem element humoru jak sie nie znasz na żartach to sorrki! A co do moich 20 zł to ktoś niedawno pisał, że potrzebuje 150 na całą akcję co dla mnie jest śmieszną sumą!
-
mantid napisał(a):
> Naprawde nikt ie musi robic na nic zrzutek.... Nie chcemy by
> ktokolwiek powierzal nam swoje pieniadze, bardzo jednak
> doceniamy zaufanie jakim nas obdarzacie.
tak sie przygladam i mysle ze nie mowisz prawdy, po prostu chcesz zarobic a nie chodzi o to ze nie chcesz naszych pieniedzy
-
A co w tym zlego ze chce zarobic?
Wklada sporo wysilku w to zeby dany gatunek sprowadzic, podhodowac i rozmnozyc to chyba nic zlego ze chce miec z tego jakis zysk.
Oczekujesz ze bedziemy rozdawac modliszki za darmo?
-
PULSAR napisał(a):
> Oczekujesz ze bedziemy rozdawac modliszki za darmo?
No Chetnie kilka wezme
Pozdrawiam,
Borek
Uprawnienia umieszczania postów