1) po której elce nie wiem, ale ja swoje przenioslam (gastriki) do terra docelowego o wymiarach 17-17-30 jak miala juz jakies 3cm dlugosci.
2) nie da sie okreslic co ile karmic, najlepszy jest sposob poprzez obserwowanie odwloka - odwlok dobrze odzywionej modliszki powinien byc stale ladnie zaokraglony, nie za pękaty i nie za płaski. ja swoje czasem karmie codziennie, czasem co 5 dni, to zalezy czy sa glodne, nigdy na siłe.
3) mysle ze najlepszym pokarmem podstawowym tak czy siak dla mlodych czy doroslych sa odpowiedniej wielkosci swierszcze i maczniaki. calkiem male modliszki moga miec trudnosc ze zjedzeniem bialego robaka, wtedy sie malutkie maczniaki albo swierszcze. muchy raczej powinny byc dodatkiem. karaczany zielone (p. nivea) sa bardzo dobre dla doroslych i prawie imago.
4) z doswiadczenia wiem ze dorosle ruszaja sie raz na ruski rok, wiec w zasadzie takie terra jest odpowiedniej wielkosci. jednak bardzo wazne jest zeby modliszka miala duzo przestrzeni w 'pionie', tj troche dupereli na dnie, i patyczek dwa siegajace sufitu (stare modlichy glownie siedza na suficie)