Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Popa sp

serafin wolny
    Guest

Re: Popa sp

Poprawka moja też ma dokładnie 7 cm.,ale ma bardzo małe zaczątki skrzydeł. To mnie dziwi.Twoja też takie małe ma?

king
    Guest

moja tez ma, ale na 100% nie jest na przedimaginalnej

serafin wolny
    Guest

A ile ma cm.też 7?

king
    Guest

moja ta nie wiadomy gat. kupiony w biofilu i osiaga 12-13cm, a ma narazie 8cm i jest na 6wyl. (ma juz widoczne male skrzydelka)

serafin wolny
    Guest

Ja też kupowałem w Biofilu więc mamy te same tylko niewiadomo czy one faktycznie dorastają do 12-13 cm.Bo widziałem na jakiejś stronce identyczne fotki i tam pisało ,że one rosną do 6-7 cm.chociaż to też się nie zgadza bo te już mają 7 cm.Moja teraz obraziła się na jedzenie więc najprawdopodobnie będzie wylinka.

serafin wolny
    Guest

I jednak miałem rację!Dzisiaj w nocy przeszła wylinkę imaginalną ,pojawiły się skrzydła do połowy odwłoka i nie ma więcej niż 8 cm.Więc ten opis w biofilu jest błędny.

king
    Guest

napisz do biofila, ja tez myslalem ze bledny wiec to moze byc batesi!!!

serafin wolny
    Guest

Wszystko na to wskazuje,że to P.batesi bo i wygląd się zgadza i wielkość>

PULSAR
    Guest

Wiedzialem ze to bledny opis, patrzylem na wszystkie afrykanskie modliszki Popa sp., macrodanuria sp. i danuria sp. Wszystkie mialy male skrzydla nie zakrywajace odwloka. Dlatego jak zobaczylem zawiazki u mojej na ktorych bylo widoczne uzylenie a miala ona dopiero 7cm wiedzialem ze cos w biofilu pokrecili. Moja ma teraz grube zawiazki i niebawem bedzie duza. Gdyby to nie byla wylinka imaginalna, zawiazki nie pecznialyby przed wylinka
    No coz, 12cm miec nie bedzie ale i tak swietny gatunek.
    Ja moja kupilem w sklepie w czestochowie ale porownujac asortyment zauwazylem ze oba sklepy maja owady z tego samego zrodla. Wlasciciel sklepu tez poinformowal mnie ze bedzie ona miala ponad 10cm.

Aha-nie ma juz popa batesi. Wedlug nowej systematyki sa juz tylko 2 podgatunki: popa spurca spurca i popa spurca crassa.
    KIng i serafin, jakie modliszki jeszcze hodujecie?

king
    Guest

hodowalem jeszcze Cerobroter pictipennis samca ale pare dni temu zdechl, ale w sobote jade po 2paradoxy lub po pajaka.

Uprawnienia umieszczania postów