-
Re: Jaka roślina nadaje się do terrarium dla modliszek
On dobrze obrasta wszelkie gałązki niezależnie od ich grubości. Ma dużo wspólnego ze średnim tępem bo rośnie napewno wolniej od scindapsusa, filodendrona czy męczennicy. A jeśli tak bardzo przeszkadza ci jego tępo wzrostu to można go przyciąć.
-
Super!!! Dzięki wam wszystkim, teraz nie będę miał problemu z dobraniem rośliny, apropo sułek_ napisałeś że ten ficus dobrze porasta korek a ja mam korek w terrarium przyczepiony do tylniej szyby.
-
korek naturalny, płat kory z dębu korkowego, wyskubana płyta a prasowanego korka - owszem
natomiast może mieć problem z "uczepieniem" się tapety korkowej płaskiej z podkładem kolorowym , nasączonej utwardzającym ją i wiążącym lakierem i powleczonej woskiem
-
mój korek nie jest nasączony woskiem a klej wcale go nie usztywnił
-
-
Wiem że super, ja też się cieszę. A może wież czy samica świerszcza odorazu składa wszystkie jaja czy troche zostawia na puźniej?
-
zobacz se w opisie na terrarium.com.pl .
służę pomocą! CROCO
-
składa przez całe życie od 2 tygodnia po ostatniej wylince
-
Ja bym polecal wybierac z rodziny obrazkowatych (Araceae) tzn. epipremnum (czyli scindapsus), filodendrony, monstery, skrzydlokwiaty, anthuria (te 3 ostatnie to do poki sa wmiare male). Fajne sa tez passiflory (meczennice). Mozna jeszcze dac marante. A moze jeszcze storczyka jakiegos ? Wanilie na przyklad.
3majcie sie ... teges ... etc... itd...
Kobra_man
Uprawnienia umieszczania postów