-
Rogata i kumaki
Jakie roslinki do terra dla zaby rogatej a jakie do terra dla kumaków dalekowschodnich. Prosze o pomoc bo nie znam sie dobrze na roslinach.
-
Re: Rogata i kumaki
Ja u mojej mam jako podłoże mech jawajski. Poniżej zdjęcie.
Polecam jeszcze : Scindapsus, Synogonium i Aglaonema.
-
nie jawajski a torfowiec masz w terra u rogacza
-
Sprzedawca powiedzial mi ze to jawajski. Dzięki za info arrow.
-
witam, czesto na gieldzie sprzedaja taki mech jako jawajski, wsadzony do akwarium gnije
info o mchu jawajskim:
http://www.holenderskie.aip.pl/aranzacja/mech_jawajski/
http://www.holenderskie.aip.pl/baza/...laria_dubyana/
owszem uzywa sie go w terrariach ale bardzo wilgotnych z czescia wodna, idelanie nadaje sie do kumakow gdzie moze porastac wystajace nad wode korzenie, kamienie itp.
w podobny sposob mozna wykorzystac wglebke wodno, ale to tylko w bardzo wilgotnych terrariach tworzy ona piekne dekoracje nad woda
do kumakow wglebke mozna "rzucic" na powierzchnie wody
co do rogatej to w terra tylko poza zasiegiem, jakies pnace
do kumakow nadaja sie, skrzydlokwiaty, syngonium, itp. mogace rosnac w czesciowym zannurzeniu
-
-
Bez urazy Arrow ale jak ci gnije mech jawajski?? No to warunki w akwa musisz mieć hardcore bo u mnie kranówa z dolewką antychloru i troszke nawozu dla roslin akwariowych i rośniepięknie,tylko do tego potrzebuje światła.
Poza tym mech jawajski raczej sie nie nadaje na pół ląd bo na ziemi (niestotne podłoze :P) wygląda żałośnie bo nie ma rzadsych sztywnych części które mogłyby zapobiec no...oklapnięciu :P Ten torfowiec wygląda przyzwoicie w terra dla rogatej jak dla mnie.
-
>>czesto na gieldzie sprzedaja taki mech jako jawajski, wsadzony do akwarium gnije
>>Bez urazy Arrow ale jak ci gnije mech jawajski??
tak to jest jak sie nie czyta, napisalem o mchu, ktory sprzedaja jako jawajski ....
ja nie mowie o podlozu a o elemenach dekoracyjnych
czytaj uwaznie posty ...
-
witam,
>>>Poza tym mech jawajski raczej sie nie nadaje na pół ląd bo na ziemi (niestotne podłoze :P) wygląda żałośnie bo nie ma rzadsych sztywnych części które mogłyby zapobiec no...oklapnięciu :P
no to patrz
-
Uprawnienia umieszczania postów