Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: ROŚLINY DLA JEMENA

Mieszany widok

milo
    Guest

ROŚLINY DLA JEMENA

proszę podajcie mi ŻYWE gatuki roślin dla jemeńskich kameleonów.Mam już zanokcice , filodendrona , i pełno epifitów

Adamek
    Guest

Re: ROŚLINY DLA JEMENA

Ile razy pisać 100-200 ? SZTUCZNE
    żywych sie nażre a potem posty czemu padł !!!! Nie można zrozumieć ?

milo
    Guest

nie nie można bo w sklepie zoologicznym ani w kwiaciarni nie kupie storczyka sztucznego(są ale tylko na churtach),dużej ZANOKCICY,guzmani ani epifitów,ani filodendrona.Wszystkie te rośliny mam żywe a moje kameleony ich nie jedzą a pozatym na pewno nie są trujące a jak nie są dla nich dobre to zprubują i więsej nie będą.Mam sztucznego bluszcza,rojnika,konopie,i jakiegoś krzaczka

avabela
    Guest

Ja uważam że jeśli ma zapewnione jedzenie czyli świerszcze i inne owady i do tego witaminy to nie bedzie wcinał roślin zywych i oczywiście musi mieć dobra wilgotność i zraszanie 2 razy dzienne to spoko nie bedzie jadł !
    ja mam storczyka, trzykrotke, mech, długoliśc (jej zapomniałam fachowej nazwy) lubią też benjaminki, bambusy.
    I powiem ze moje kamyki ich nawet nie ugryzły.
    Ale co inny terrarysta inaczej uważa

milo
    Guest

no moje kamki wszamały kwiaty storczyka ale mają co jeść i pić

mordd
    Guest

A ja uważam, że któregoś pięknego dnia może jednak poczuć chęć na odmianę, niezależnie od witaminek i owadów. Po co ryzykować?

milo
    Guest

no tosz piszę że mimo wszystko lepiej się zabezpieczyć i nie wsadzać do terrarium roślin trujących tylko te które są sprawdzone więc nie ma obawy

mordd
    Guest

"Mam już zanokcice , filodendrona , i pełno epifitów"

Nefra
    Guest

uważaj na zanokcice - to paprocie rosnące na skałach wapiennych. Jeżeli będą miały za mało wapnia - padną. Ale nie są trujące. Natomiast beniaminy tu polecane mają wredny soczek Jeśli rzeczywiście kiedyś zostaną użarte przez stworka - może być kiepsko. Zresztą wydzielają ten soczek nawet przy złamaniu listka czy gałązki - a o to nie trudno przecież...nie powinien nawet dostać się do oka... a jak roślinka jest uszkodzona, to potrafi z niej kapać.

Nefra
    Guest

odsyłam do wątku rośliny szkodliwe, który właśnie załozyłam

Uprawnienia umieszczania postów