-
PROBLEM Z DZBANECZNIKIEM
Witam,
Otórz mam pytanie,u moich starszych dzbanków u n.alata,pokrywki zaczynają się zwijaćwręcz niedużo brakuje do ruloniku. Czy to jest normalne???
-
Re: PROBLEM Z DZBANECZNIKIEM
Jesli nie jest to objaw starzenia dzbankow to moze byc bardzo ciekawe.
Dzbanki maja swoja dlugosc zycia i obumieraja od gory. poza tym, przy za niskiej wilgotnosci pokrywki czesto zasychaja lub nawet cala gora dzbanka podczas gdy dol nadal funkcjonuje, zawiera plyn itd. dzbanki zyja krocej niz "liscie" (tzn to zielone co wygląda jak lisc bo wlasciwym lisciem jest dzbanek)
jesli to nie jest to, to opisz cos wiecej lub moze dasz zdjecie?
Pozdrawiam
Agata
-
JEdna fotka (słaba jakość bo telefonem) .
-
I druga fotka. Dodam że dzbanecznik jest zawieszony nad tacką z wodą i kilka razy dziennie spryskiwany. Czy to wystarcza?? Czy jednak jest to objaw usyhania dzbanków?
Pozdro
-
PS. Mój fauna box jest za mały na tego dzbanecznika,aq inne 3 akwa zajmują ryby i gryzonie
-
a karmisz go świerszczami albo muchami bo moja rosiczka jak jej nie dawałem to po mału usychała a jak dawałem to pięknie się rumieniła czerwienią(chwytnice a nie cały kwiat)
-
Czesć słuchaj miałem podobny problem zrób tak wez poządnie (zrosz!) dzbanecznika i daj go w jakies mało nasłonecznione miejsce zero promieni słonecznych na niego!!!!pamientaj!!!!zraszac go mozesz nawet 3 razy dziennie poządnie zrosz pokrywy dzbanków!!!!i tak przez 3 4 dni moze bedzie poprawa mi pomogło!!!pozdro!!!
Uprawnienia umieszczania postów