Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Rośliny dla Brachypelma smithi!

mordd
    Guest

Re: Rośliny dla Brachypelma smithi!

Odpowiedź jest chyba oczywista. Nie ma.

cage
    Guest

i tak trzeba było od razu ;D

niepotrzebnie wyszła taka wymiana zdań. Nadal będe żałował tego posta bo było tam kilka informacji przydatnych - moze nie koniecznie wiąrzących sięz tematem ale były dobre dla przykładu, i napewno by były mile widziane w arichum wg. mnie, ale cóż, jak już mówiłem co było to nie wróci skoro go nie ma ;P

uważam za temat jak i "sprzeczke" za zamkniętą.

pozdrawiam i dobranoc bo ja juz jestem wykończony ;D

mordd
    Guest

Sprzeczki tu nie było Proponuję założyć stosowny temat, ale albo podobierać zielsko "formatami" albo ująć to w jaieś sensowne ramy.....byleby nie pisać o upychaniu bo na prawdę zacznę doradzać baobaby....

cage
    Guest

chodzi o jakeis "posegrowanie" najlepszych najlepiej odpowiadających rośłin do terra bo nie kapuje tego: " Proponuję założyć stosowny temat, ale albo podobierać zielsko "formatami" albo ująć to w jaieś sensowne ramy"

mordd
    Guest

Tak, posegregowane rozmiarami. Z pająkami jest ten problem, że zazwyczaj mają maleńkie terraria i na prawdę trzeba się nagimnastykować, żeby coś dobrać. Przy dużym terrarium można poszlaeć, przy tych malutkich już nie za bardzo.

cage
    Guest

dobra, kiedyś to zrobimy, w sumie ja bym to zrobił bardzo chętnie jak będzie wolne teraz pare dni, ale mógłbyś mi mordd coś podpowiedziec albo potem "przejrzec" to co zrobie, bo się lepiej znasz ;D a szczegóły jutro bo juz wyłączam kompa.

a jak cośto zrobimy taką rozpiske na giełdzie, mam nadzieje że będziesz mordd ;D ja nawet jak nie bede mial hajsu to jabe bo juz nie byłem na 1 albo 2 giełdach ;D

Befsztyk
    Guest

Pająki nadrzewne właśnie mają terraria sporawe bo ok. 50 cm więc już możliwości są większe. A do naziemnych to wiadomo, że żywych roślin lepiej nie dawać, bo albo wszystko przekopią albo oblepią pajęczyną tak, że i tak roślinki nię będzie widać (na zdrowie z resztą też jej to najlepiej nie wyjdzie).

W takim razie, biorąc pod uwagę wymiary terrarium ok. 30x30X50 (dł. x szer. x wys. ), jakie roślinki nadawałyby się najlepiej ? Przydałyby się jakieś z w miarę sztywnymi łodygami, aby zwierzak mógł po nich swobodnie łazić.

Uprawnienia umieszczania postów