Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Gekony Lamparcie - odmiany barwne Świętochłowice

Gekony Lamparcie - odmiany barwne Świętochłowice

Czy ktoś pamięta po ile były odmiany barwne gekonów lamparich w Świętochłowicach i jakiej wielkości były to osobniki.
    Z góry dzięki za info.

John_Y
    Guest

Re: Gekony Lamparcie - odmiany barwne Świętochłowice

Wiem,ze byly albinosy(dwa sobie kupilem)-150zl, byly tez high yellow-chyba po 120zl, kupilem tez hypo tangerine-140zl. Wiecej odmian chyba nie bylo...no i oczywiscie classic;-)

lipton
    Guest

hypo tangarine były??? kto je miał , albinosy były w conajmiej opłakanym stanie. Napisz kto maiał te hypo tangarine

Lipton czekam na maila... bart_n@o2.pl , coś niebardzo to twoje "dogadywanie sie"... no ale juz przywykłem do twoich ściem...

Hypo tangerinów nie było były het hypo tangerine u mantida. Johny_Y kupiłeś heterozygoty na tą ceche, albo o tym nie wiesz albo próbujesz wcisnąć scieme. Zresztą zastanów się, kto by ci sprzedawał hypo tangerine po 140 zł?

lipton
    Guest

hypo tangarine mozna kupić w sklepie "gekon " w lublinie www.gekon.lublin.pl
    w cenie 150 zł za młode, właśnie sobie zamówiłem , i jest to cena normalna ani za wysoka ani za niska , z tego co widziałem wcześniej były w ofercie równiez młode super hypo carrot tail-e w cenia 300 zł

pozdrowienia

Cena zależy oczywiście od predyspozycji danego osobnika. Jeżeli chodzi o te gekony z www.gekon.lublin.pl, to z tego co wiem to, to są młodziki jeszcze, nie wybarwione i jeżeli będą wygladały tak, jak oferowane kiedyś już przez ten sklep dorosłe hypo tangeriny, to nie polecam bo do tamtych tytuł hypo niezbyt pasował. Natomiast tych super hypo carrt taili to już nie zbyt pamiętam, pamiatm tylko, że tego carrot taila to miały tyle co kot napłakał. W tej chwili w naszych realiach, jeżeli chce się mieć naprawde ładne osobniki odmian barwnych Lampartów, to trzeba je sobie sprowadzać z zachodu. Jednymi odmianami jeszcze jako tako dostąpnymi, są albino i high yellow, ale wydaje mi sie, że w przeciągu paru lat to wszystko sie troche zmieni, gdyż zauwazyłem, że zainteresowanie odminami barwnymi Lampartów powoli rośnie, jeszcze tylko muszą urosnąć portfele polskich terrarystów .

Witam,
    W ramach sprostowania gekony które sprzedawałem spzedawałem jako tangerine po samcu Hypo tangerine. Ten, który trafił do Johny'ego był typowym tangerine z cechami hypo (niewątpliwie jednak nie był to hypotangerine).
    Co do ceny 150 PLn jest to cena w miarę normalna, zwlaszcza za mlode.

lipton
    Guest

to jak myslicie ze niewrto brac tam gekonów , bo zamówiłem jednego i planowałem jeszcze 5 sztuk , prosze o podpowiedz , mam zdjęcie aktualnego wyglądu geka oferowanego w tym sklepie , wkleił bym je ale jest zaduze a ja niewiem jak je pomiejszyc , prosze o podpowiedz

Nie wiem dlaczego zawsze na www.terrarium.com.pl znajdzie się kilka osób które wiecznie krytykują nasza pracę i zwierzeta. Z tego co wiem żadna z nich nie była u nas osobiście a wnioski wyciąga ze swoich widzimisie. Gekony które oferujemy jako "Hypo Tangerine" pochodzą od rodziców które osobiście kupowałem na giełdzie w Hamm. Ale dla niektórych to nic nie znaczy. I tak będziecie pisać iż są złe itp. Dlatego abyście mieli o czym pisać załączam fotkę 2 miesięcznego gekonka. Dokładnie urodził się 15.07.2004 roku. "Hypo Tangerine" 150 zł. Pozdrawiam serdecznie Gekon

Uprawnienia umieszczania postów