Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: kaktus w terra???

josetsu
    Guest

kaktus w terra???

tak sie zastanawiam czy sobie nie wsadzic kktua do terra ze zbozowka!! pomyslicie ze to glupie ale ja rowniez zajmuje sie kaktusami i chce sobie zaeksperymentowac z kaktusem w warunkach o wiele ciepolejszych niz pokojowa temperatura!!! i tu putanko czy sadzicie ze waz moze sie pokluc, czy ze nic mu sie nie stanie i bedzie omijal kaktusa?? a moze dac tam kaktusy "zywe kamienie" wtedy kolce odpadaja ale ja chce dac tam kolczastego malucha wiec wypowiedzcie sie na ten temat!! i nie mowcie ze kaktus i zbozowa to nie ten biotop itd

ser
    Guest

Re: kaktus w terra???

tu nie chodzi o to jak kaktus będzie się trzymać, ale o to czy zborzówce się nic nie stanie. kaktus w terra to dla mnie głupi pomył (sory za wyrażenie)

Dambala
    Guest

Kolczasty kaktus to zły pomysł ale są kaktusy z takimi włoskami czy jak to tam sie zwie i on by był dobry chyba.

SPeCTeR
    Guest

Ja bym nie ryzykowal, no chyba, ze bedziesz regularnie "golil" kaktusa ;>
    btw, jak to zabrzmialo ;>

SPeCTeR
    Guest

Dambala te z wloskami to jest tragedia, wloski beda upadac na ziemie i wszedzie dookola, waz polknie troche tych wloskow razem z mysza i bedzie naprawde kiepsko. Wbil Ci sie kiedys taki w skore ? To pomysl, ze kilkanascie z nich wbija sie w przelyk wezyka...

Bocieq
    Guest

Hehe "golić kaktusa" Ja równiez bym nie radził wstawiać kaktusa do terra . Ewentualnie te zywe kamienie ...

josetsu
    Guest

ok dzieki!!!!! poptwierdziliscie moje obawy wiec nie bede ryzykowal!

Dambala
    Guest

Ale taki z delikatnymi kolcami typu włoski nie kłują przecież a może sie myle nie znam sie na kaktusach

Gerald
    Guest

Morzesz jakoś osłonić kaktusa tworząc "terrarium w "terrarium", ale nigdy czegoś takiego nie próbowałem...lepiej postaw kaktusa na biurku albo koło kaloryfera.

Adamek
    Guest

te włoski z kaktusa będą sie wbijać pod łuski i powodować stany zapalne !!!! Podobno z włuknem kokosowym u węży jest tak samo ale tu huż dokładnie nniewiem jak to jest...

Uprawnienia umieszczania postów