-
-
Re: pokarm dla rosiczki - owocówka - jak wyhodowac ?
ona pewnie już złożyła w tych owocach jaja i niedłógo powinieneś mieć kilka zależy czy była zapłodniona
pozdrawiam
-
Rośliny owadożerne nie muszą dostawać owadów aby żyć...
-
JeRy ja nie pytam czy one musza jesc, bo wiem ze nie musza
ale pytam jak skutecznie wyhodowac te male paskudy
-
hodować mozesz tak jak to robisz ale wpierw musisz od czegoś zacząć. Hodowla się z samych owoców nie stworzy. W lecie by się same zleciały, ale etraz jest ich bardzo mało. Najlepiej zamów w sklepie zoologicznym porcje zarodową. Hoduja sę bardzo ąłtwo - gorzej jest z ich wyłapywaniem z pojemnika - najlepsze są wiec formy nielotne.
-
a znasz moze jakies sklepy w necie zeby kupic muszki loty nieloty czy jakies inne
bo u mnie w poblizu nie ma nic takiego, zoologiczne nie maja takich rzeczy, nawet nie ma nic wystarczajaco malego dla rosiczek, bo to mlode jeszcze
-
jesteś z Sosnowca z tego co widze więc polecam przejechać się do Katowickiego Kongo albo do Animalsa w Zabrzu i tam jeśłi nie będzie to napewno będziesz mógł zamówić. Jeśli bywasz w Krakowie albo nie szkoda Ci kasy na wysyłke to zobacz na www.biofil.pl
-
do zabrza to mi sie nie chce jechac
jak dowiem sie jak dojechac do kongo to sie tam chetnie przejade, wyslalem do nich maila z paroma pytaniami i jak odpisza to sie tam przejade.
dzieki za pomoc AGAM
-
DarioC mopzesz też spróbowac w sklepie zoologicznym w centrum w handlowym w Czeladzi. W Jaworznie też jest pare fajnych sklepów zoologicznych, i myśle że nie byłoby tam problemu ze sprowadzeniem muszek.
-
U nas w Sosnowcu dostaniesz wyszukaj w spisie terrarystów chłopaka o nicku VENATOR - on sprzedaje porcje zarodowa nielotnych muszek za 5 zł o ile sie nie myle.
Uprawnienia umieszczania postów