-
legalna konopia ?!
witam,
W sklepie ogrodniczym w moim mieście są dostępne nasiona konopii.Spzedawca mówi ze to są zwykłe konopie i że są legalne. Cena 5zł za kg. Czy są jakieś konopie legalne w polsce ??
-
Re: legalna konopia ?!
przemysłówka... nie zawiera THC, lub zawiera bardzo małe ilości, możesz posadzić, to co wyrośnie możesz mieszać z normalnym paleniem, bo samego bys chyba za dużo musiał spalić...
-
ale czy przez hodowlę nie wejde w żaden konflikt z prawem ??
-
Nie !! ale po co ci one czy będziesz robił włukna konopne ?? :P Jeśli chcesz przyszpanować przed kumplami to możesz ją zahodować - jest prawie identyczna z konopiami indyjskimi. A jak chcesz ja palić to byś musiał ją na worki a nie na gramy kupować :P
-
Nie,zwłaszcza że tej drugiej napewno niekupisz nasion w sklepach ogrodniczych:P.
Zwykłą konopię tzw.siewną,przemysłową czy tam nazywaną także lnianą w sklepach ogrodniczych bezproblemu jest dostać jej nasiona ...
-
Możesz też kupić jako żarcie dla myszy, papug itp. są sprzedawane w osobnych worewczkach, albo na wage.
-
Ja bym uważał.
Czytałem kiedyś we Wprost o facecie który miał z tego powodu powazne problemy i to tylko dlatego ze gliniy nie wyslaly zielska do badań.
Adam
-
poszukaj w nece pod hasłem cannabis sativa poniewaz to tzw samosiejka a tu link do czegoś innego http://cannabiscenter.webpark.pl/index.htm#
-
ŻADNA odmiana konopii nie jest w Polsce legalna. Konopię siewną (Cannabis sativa czyli taką ze sklepu ogrodniczego) można uprawiać ale trzeba mieć pozwolenie wojewody i kogoś tam jeszcze, które ciężko zdobyć a poza tym trzeba mieć z góry (przed rozpoczęciem uprawy) podpisaną umowę z odbiorcą-przetwórcą.
-
no prosze juz widac kto pali ;-) hyhy
Uprawnienia umieszczania postów