Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: rosiczka albo coś w tym stylu

Sułek
    Guest

Re: rosiczka albo coś w tym stylu

awaria serwera od kilku dni nie mam szans umieszczać nic na www

dega
    Guest

dodam jeszcze dla Paszczura: ze ofszem jak tu napiszesz alicea czy aliciae to nie ma wiekszego znaczenia, "wiadomo o co chodzi", lecz jak ktos szukajac informacji wpisuje to w google, to juz jest pewna roznica...
    Pozdrawiam ))))))))
    Agata

Grzesiek007
    Guest

Sułek, weźmiesz mi pływacza sandersa na następną giełdę w Świętochłowicach?? To ze mną gadałeś ostatnio na giełdzie o d.scorpioides i darlingtonii (która o mały włos by mi nie padła po tej parnej giełdzie :/)
    Dla ciekawych będę miał w Świętochłowicach parę owadożernych na sprzedaż.

griszka
    Guest

Witam
    Mam takie małe pytanko:
    czy masz na sprzedaż muchołówkę amerykańską (Dionaea muscipula) w odmianie 'Red Dragon', lub 'Yellow' albo jeszcze inne?

Grzesiek007
    Guest

Niestety muchołówek prawdopodobnie nie będzie .
    Sam mam tylko podstawowy gatunek.
    Roślny będą pochodzić z mojej kolekcji, a muchołówki ciężko się rozmnaża. A jak już to na dużą roślinę trzeba czekać z sadzonki dwa lata. Kolejnym minusen jest zimowanie.

griszka
    Guest

Rozumiem sam mam problem z ich zimowaniem, a rozmnaża się je naprawdę powoli.
    Czy wiesz może gdzie mógł bym kupić te odmiany muchołówek i za ile (niestety w kwiaciarniach i ogrodniczych jest tylko forma podstawowa muchołówki)?
    Jakie masz inne owadożerne rośliny na sprzedaż?

Nephentes_Hybrida
    Guest

red dragon możesz zakupić od macieja stelmacha ze stronki carnivores ( poszukaj w google ) napisz do niego maila żeby ci przesłał cennik roslin owadożernych. naprawdę polecam tego faceta ma takie rośliny, że włosy stają dęba :P

Grzesiek007
    Guest

Hmm... no właśnie. Nie pozostaje nic jak spróbować (jak podał kolega niżej) u innych hodowców. Można także w zagranicznych sklepach internetowych, ale nie polecam tego zbytnio ze względu na stan roślin po dotarciu. Kolejnym minusem jest też cena roślin jak i wysyłki.
    Z roślin będę miał (może):
    Drosera aliciae
    Drosera capensis "alba"
    Drosera capensis "narrow"
    Drosera scorpioides
    Drosera nitidula x pulchella
    Drosera binata
    i inne.
    Szczególnie rosiczki, ale im bliżej giełdy tym oferta będzie pewniej określona i mogą też być kapturnice i muchołówki.
    Na giełdzie będę pierwszy raz i w zależności jak będzie to wyglądać tak będę się starać urozmaicać i wzbogacać oferte.

Sułek
    Guest

wezmę troszkę owadożernych choć po ostatniej, fatalnej sprzedaży roślin w ogóle się zastanawiam czy warto je męczyć wytrzepując po drodze w wartburgu....

griszka
    Guest

Dziękuję wszystkim za informacje, napewno się przydadzą.
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów