-
Re: rosiczka albo coś w tym stylu
awaria serwera od kilku dni nie mam szans umieszczać nic na www
-
dodam jeszcze dla Paszczura: ze ofszem jak tu napiszesz alicea czy aliciae to nie ma wiekszego znaczenia, "wiadomo o co chodzi", lecz jak ktos szukajac informacji wpisuje to w google, to juz jest pewna roznica...
Pozdrawiam ))))))))
Agata
-
Sułek, weźmiesz mi pływacza sandersa na następną giełdę w Świętochłowicach?? To ze mną gadałeś ostatnio na giełdzie o d.scorpioides i darlingtonii (która o mały włos by mi nie padła po tej parnej giełdzie :/)
Dla ciekawych będę miał w Świętochłowicach parę owadożernych na sprzedaż.
-
Witam
Mam takie małe pytanko:
czy masz na sprzedaż muchołówkę amerykańską (Dionaea muscipula) w odmianie 'Red Dragon', lub 'Yellow' albo jeszcze inne?
-
Niestety muchołówek prawdopodobnie nie będzie .
Sam mam tylko podstawowy gatunek.
Roślny będą pochodzić z mojej kolekcji, a muchołówki ciężko się rozmnaża. A jak już to na dużą roślinę trzeba czekać z sadzonki dwa lata. Kolejnym minusen jest zimowanie.
-
Rozumiem sam mam problem z ich zimowaniem, a rozmnaża się je naprawdę powoli.
Czy wiesz może gdzie mógł bym kupić te odmiany muchołówek i za ile (niestety w kwiaciarniach i ogrodniczych jest tylko forma podstawowa muchołówki)?
Jakie masz inne owadożerne rośliny na sprzedaż?
-
red dragon możesz zakupić od macieja stelmacha ze stronki carnivores ( poszukaj w google ) napisz do niego maila żeby ci przesłał cennik roslin owadożernych. naprawdę polecam tego faceta ma takie rośliny, że włosy stają dęba :P
-
Hmm... no właśnie. Nie pozostaje nic jak spróbować (jak podał kolega niżej) u innych hodowców. Można także w zagranicznych sklepach internetowych, ale nie polecam tego zbytnio ze względu na stan roślin po dotarciu. Kolejnym minusem jest też cena roślin jak i wysyłki.
Z roślin będę miał (może):
Drosera aliciae
Drosera capensis "alba"
Drosera capensis "narrow"
Drosera scorpioides
Drosera nitidula x pulchella
Drosera binata
i inne.
Szczególnie rosiczki, ale im bliżej giełdy tym oferta będzie pewniej określona i mogą też być kapturnice i muchołówki.
Na giełdzie będę pierwszy raz i w zależności jak będzie to wyglądać tak będę się starać urozmaicać i wzbogacać oferte.
-
wezmę troszkę owadożernych choć po ostatniej, fatalnej sprzedaży roślin w ogóle się zastanawiam czy warto je męczyć wytrzepując po drodze w wartburgu....
-
Dziękuję wszystkim za informacje, napewno się przydadzą.
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów