Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: prosta hodowla

Mieszany widok

marix
    Guest

prosta hodowla

Chce hodowac dla zolwi wodnych rosliny (sporo tego zjadaja, a beda jeszcze wiecej). Jak to sensownie urzadzic malym nakladem sil i srodkow?
    PS. Wspolne "gniazdko" z zolwiami nie ma sensu, bo jedza i niszcza szybciej niz roslina zdazy urosnac.

Łotysh
    Guest

Re: prosta hodowla

ale chodzi ci o hodowlę roślin akwariowych czy do oczka wodnego??

marix
    Guest

roslin akwariowych

mordd
    Guest

Pistie, rzęsa, wszelkie pływające na wolnym powietrzu: wystarczy kuweta na balkonie, wydajność bardzo duża. Poza sezonem moczarka w akwarium, często siekana na kawalki (im częściej dzielisz tym szybciej rośnie). Ale zimą łatwiej i taniej cykorię (w sumie równie bezpiecznie, cykorię pedzi się w skrzynkach i nie wymaga nawożenia). No i jeśli łaskawie jedzą to wyrośnięte kiełki.

Łotysh
    Guest

chlip, nie wiem czemu ale żal mitych roślinek dla zółwi, dlatego lepiej abyś hodował cykorię szkoda tych piknych roślin dla zółwi

mordd
    Guest

EEEEEEE jedna pistia wsadzona wiosną do oczka wodnego daje jesienią parę wiader do wywalenia na kompost Chyba lepiej na bierząco zwierzakom podać Czego tu żałować)))

Łotysh
    Guest

bidnych roślinek żałować ale co tam takie życie
    ale i tak mi ich szkoda

marix
    Guest

dzieki. Ale jakie nawozy? Juz probowalem zima hodowac w misce (z woda) na oknie tzw. paproc wodna, ale mi po prostu zgnila...
    Cykoria cykoria, ale rosliny wodne sa dla zwierzat wodnych jednak DUUUUUUUUUZO lepsze niz cykoria.

Łotysh
    Guest

w zoologicznych można kupić nawóz dla roślin wodnych

marix
    Guest

Wlasnie gdy wlale troche tego nawozu (zgopdnie z zaleceniami) to paprotka zgnila...

Uprawnienia umieszczania postów