-
prosta hodowla
Chce hodowac dla zolwi wodnych rosliny (sporo tego zjadaja, a beda jeszcze wiecej). Jak to sensownie urzadzic malym nakladem sil i srodkow?
PS. Wspolne "gniazdko" z zolwiami nie ma sensu, bo jedza i niszcza szybciej niz roslina zdazy urosnac.
-
Re: prosta hodowla
ale chodzi ci o hodowlę roślin akwariowych czy do oczka wodnego??
-
-
Pistie, rzęsa, wszelkie pływające na wolnym powietrzu: wystarczy kuweta na balkonie, wydajność bardzo duża. Poza sezonem moczarka w akwarium, często siekana na kawalki (im częściej dzielisz tym szybciej rośnie). Ale zimą łatwiej i taniej cykorię (w sumie równie bezpiecznie, cykorię pedzi się w skrzynkach i nie wymaga nawożenia). No i jeśli łaskawie jedzą to wyrośnięte kiełki.
-
chlip, nie wiem czemu ale żal mitych roślinek dla zółwi, dlatego lepiej abyś hodował cykorię szkoda tych piknych roślin dla zółwi
-
-
bidnych roślinek żałować ale co tam takie życie
ale i tak mi ich szkoda
-
dzieki. Ale jakie nawozy? Juz probowalem zima hodowac w misce (z woda) na oknie tzw. paproc wodna, ale mi po prostu zgnila...
Cykoria cykoria, ale rosliny wodne sa dla zwierzat wodnych jednak DUUUUUUUUUZO lepsze niz cykoria.
-
w zoologicznych można kupić nawóz dla roślin wodnych
-
Wlasnie gdy wlale troche tego nawozu (zgopdnie z zaleceniami) to paprotka zgnila...
Uprawnienia umieszczania postów