-
Kto wychodował kawę z ziarenka?
podchodze 3 raz do kawy z ziarenek (garden perle) i nic, ktoś to już zrobił i mu się udało?
-
Re: Kto wychodował kawę z ziarenka?
ja kidyś próbowąłem rozmnozyć awokado...efekt mizerny... ;( lepiej spróbuj męczennice
-
Re: Kto wyhodował kawę z ziarenka?
ja wyhodowalam kasztana i sosne z nasionka. no ale kawe to chyba trzeba miec specjalne ziarenko co nie?
-
no właśnie takie mam, już trzęcią paczkę, oferuje je firma garde perle, są w większości marketów, ale chodzi o to że mi nie wychodzi ;-/
-
To raczej nie twoja wina, nasiona marketowe wschodzą w niewielkim procencie z uwagi na złe przechowywanie i niedbałość sklepu - wysiewałem setki kaktusów a jedynie te z torebki z supermarketu nie skiełkowały wcale.......... Spróbuj zdobyć z innego źródła, lub jeśli nie zależy ci na satysfakcji z samego rozmnożenia a na roślinie zdobądź sadzonkę - nie ma takiej rośliny, która nie dałaby się rozmnożyć przez sadzonki zielne - popróbuj od czerwca.......
-
ja jutro ide sobie kupić właśnie ziarenka kawy dzisiaj wyczaiłem w sklepie ogrodniczym i o dziwo jakieś tnei strasznie, 1.20 zł za opakowanie zobaczymy co z tego wyjdzie
-
Jak ktoś ma ambicję wyhodować własną kawę to mu specjalnie nie pomogę, ale jeśli ktoś woli gotowca to w sieci "Castorama" spora sadzonka kosztuje niecałą dychę)))) Dziś widziałem............
-
to łatwizna, my chcemy z ziarenka
-
no właśnie na łatwiznę to łatwo pójść a tu trzeba trochę wprawy żeby wyhodować no i trzeba mieć dobrą rękę
-
Jak masz dobre nasiona to wprawa ci nie potrzebna)))))) Ale chęć samodzielnej produkcji rozumiem.......
Uprawnienia umieszczania postów