-
bambus
Hej
Czy ktos, ktokolwiek wie gdzie mozna dostac pedy bambusa!?? Tylko takiego prawdziwego a nie draceny z ikea.
Dzieki za wszystkie ewentualne informacje
POzdrawiam
-
Re: bambus
z tego co pamiętam to w Castoramie jest zawsze duzy wybór pędów bambusowych
-
Witam.
jestem ciekaw czy mozna by wstawis takiego bambusa do terrarium z lamparcimi?
Moze wiesz?
widzialem cos takiego ale troche daleko od Ciebie Słupsk efektownie to wyglada.
Pozdrawiam
-
hm to zależy jaki bambus wam chodzi, czy tylko takie kijki bambusowe czy prawdziwą żywą roślinę,
-
Zywa rosline?? Skad wziac zywego bambusa w Polsce, i czy nadawalby sei do terrra ze zbozowka??
-
Wziąć można od kolekcjonerów (oferty w gazetach) lub z allegro (drogo). Nadawałyby się ale:
te, które są stosunkowo niewielkie wymagają spoczynku zimowego i nadają się raczej do ogrodu, te, które wola wyższe temperatury sa zazwyczaj olbrzymie.........jak na standarty terra... Tak więc można mieć, ale jako czasową ozdobę terrarium zimowaną pod folią lub w szklarni. Oczywiście piszę o żywych.
-
mi chodzi o to czy kolega mówiąc "bambus" miał na myśli taki pewien gatunek trawy który w sklepach jest sprzedawany pod nazwą "bambus" i dlatego się pytąłem. ale ta trawa też nadawała by się do terra
-
Masz oczywiście na mysli nieśmiertelną dracenę))) też się nadaje - właśnie dla tego jest taka popularna, że jest niezniszczalna (+ oczywiście świetna reklama))))........
-
nie, nie chodzi o dracenę "Looki Bamboo" (czy jakoś tak), kurcze nie pamiętam jak ta roślina się nazwywała, wkażdym razie jest to jakiś gatunek trawy, często dostępny wiosną w Obi innych dużych Marketach poszukam w książkach i podam tą nazwę, bede wytrwale szukał
-
Sorki, ze tyle nie odpisywalem. TAK chodzi mi o zywy bambus, taka trawe, bo bambus nalezy do traw!!!
Uprawnienia umieszczania postów