Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Dzbanecznik

iron_spider
    Guest

Re: Dzbanecznik

ale ja nie wiem jaki to gatunek, kupilem go w Obi przed wakacjami chyba:P podeslijcie fotki takich najpopularniejszych jak macie???moze uda mi sie wskaac prawidlowy

mordd
    Guest

Jako pociechę powiem, że jedyne dzbaneczniki, które można obejrzeć w kolekcjo ogrodu bot. UW to rośliny z obi - niewątpliwie masz kudelka, co oznacza, że są duże szanse na jego uprawę.........

iron_spider
    Guest

a w zimie tez jest szansa ze pojaia sie dzbanki??

mordd
    Guest

W szklarni ze sterowanym oświetleniem owszem - dla tego można czasem kupić rośliny z dzbankami w sklepie w grudniu - w domu bym nie liczył.......

iron_spider
    Guest

jak zrobic taka szklarenke wystarczy jakies akwarium duze i czym najlepiej oswietlac jaka wilgotnosc i temp???

mordd
    Guest

Najprościej zajrzec tu:
    http://carnivores.w.interia.pl/pl_info.htm
    niestety nie zawsze działa - uważam, że trzeba mieć wiele roślin z tego rodzaju, żeby podawać szczegółowe instrukcje - ja mam 2 sztuki i dobrane pod kątem łatwosci w uprawie ....... tu masz fachowca)))

iron_spider
    Guest

ok thx a mozna trzymac np.muchołówke, rosiczke, i dzbanecznika w jednym terra??

malaazazella
    Guest

nie podawaj mu w ogole zadnego nawozu!!!!!!!!!!! Owadozerne rosna zawsze na siedliskach ubogich w skladniki mineralne , zwlaszcza w azot. Jesli mu podasz nawoz, to na pewno nie wytworzy dzbankow, bo nie bedzie musial.

RMXUS
    Guest

wiec tak nie sluchaj ze wszystkie przechodza okres spoczynku poniewaz dzbaneczniki nei przechodza i poprostu w czasie zimy wytwarzaja mniejsze dzbanki i mniejsza ilosc i rosna wolniej tylko poniewaz dni sa krotsze i swiatla mniej; zapewnij im bardzo duza wilgotnosc najlepiej w akwarium duzym z przykrywka i switla duzo i ciepla

Łotysh
    Guest

racja, podawaj mu owady, mogą być nieżywe ale jako tako świeze

Uprawnienia umieszczania postów