-
oplątwa
Czy ktoś hoduje te rośliny, gdzie je można dostać
-
-
Re: oplątwa
Double, zapomniałaś o jednym szczególiku, biofil to nie jest jakaś wielka firma mając sklepy w całej polsce, tylko jeden mały sklepik w Krakowie, wprwadzie ma sprzedaż wysyłkową ale lepiej jest kupować osobiście, szczególnie żywy towar
Daid, oplątwy możesz kupić w każdym lepiej zaopatrzonym sklepie ogrodniczym, wiem że są zawsze w marketach Obi i Castorama.
-
wielkie dzieki za odpowiedzi
-
szczerze mówiąc nigdy nie widziałem (oprócz doniczkowych gatunków) żadnej z prawdziwie epifitycznych oplątw w żadnym hipermarkecie w Polsce a w samym kraku mamy ich chyba z dziesięć.....z chęcią dowiem się gdzie jeszcze można kupić Tillandsie - choćby dla porównania cen
-
We Wrocławiu oprócz doniczkowej Tillandsia cyanea nic się w hipermarketach nie znajdzie więc nie wiem skąd Łotysh czerpie tę wiedzę. Przypuszcam, że daid szuka czegoś w stylu T.usneoides chociaż napisał oplątwa, a jest tego setki gatunków), a tego w żadnym OBI czy Castoramie nie widziano nigdy.
-
chodzi mi o takie co moga zyc bez ziemi kiedys w czsopismie terrarium widziałem i mi się spodobały.
-
Może jeszcze doczytaj co chcesz i przede wszystkim jak się to hoduje .
-
kiedyś pamiętam były w sprzedaży w Obi takie płaskie misy z różnymi gatunkami opląt (m.in. tej brodawkowatej czy jakoś tak). Ale (jak to zazwyczaj w Obi bywa) cena astronomiczna. ;-)
-
Obi poza tym co ma dostępnego w sklepach ma również ofertę na zamówienie - np. miniaturowe storczyki i liczne inne rośliny (w tym oplątwy). Ceny oferty na zamówienie nie małe (storczyk 100 pln) tak więc powyższa porada wskazana jak najbardziej.
Uprawnienia umieszczania postów