-
Re: Uwaga-Tego nie wiedzieliscie!!!!
było to na campingu którego nazwa w hiszpańskim znaczyła "ogród botaniczny" czy jakośtam, nie pamietam dokładnej nazwy rzecz jasna :P
przy niektórych gatunkach były plakietki, ale przy tym nie...
mogły być z afryki jak coś, bo to w sumie niedaleko było...
-
aha, nigdzie więcej w hiszpanii, ani w portuglii ich nie widziałem, więc wątpię żeby były rodzime
-
To znaczy, że jesteś w swoim szaleństwie zatracony na amen)))) Znam ten ból. Zamawienie z zagranicy niestety będzie koniecznością choć staram się to robić za pośrednictwem Tytusa. Nie wiem, czy zamawiałeś u niego jakieś rośliny i znasz ofertę - do mnie przysyła tylko kaktusy. Ps. szcęśliwy człowieku! roślinki solo w doniczkach i wolne miejsce na stole!
-
Hey!
Zatracony...może to przesadne określenie ale przyznam,że mnie kręcą Jak do tej pory rośliny zdobywałem tylko w Rumii, poprzez wymianę z ogrodem botanicznym(kocham wełnowce!!!!-zupełnie nic z nimi nie robią...) i z Czech (niestety tylko z giełd terrarystycznych choć wiem,że jest kilka ciekawych zakładów). Tytusa nie znam, chętnie bym poznał
ps. 'Asclepiadaki' przez zimę stoją na parapecie w łazience z której obecnie nie korzystam, przez co mają sucho i dość ciepło (około 15-18*C), a mimo to tracę corocznie po kilka egzemplarzy (postanowiłem więc rozmnażać wszystkie, które tylko są wystarczająco duże i nadają się do podzielenia). W tym roku zbyt długo stały na dworze i kilka przemarzło...mój błąd (i strata cholernie lubianej przeze mnie, pięcioletniej Ceropegia radicans na szczęście mam kilka małych.
Jakiś czas temu przegladałem kilka niemieckich ofert (w internecie) i swobodnie moge powiedzieć,że ceny maja wysokie. Wybór gatunkow jest jednak oszałamiajacy!
Wiem jednak,że nie wysyłają roślin do Polski (w maju pewnie się to zmieni
Pozdrawiam,hatiras
Uprawnienia umieszczania postów