Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 74

Wątek: Uwaga-Tego nie wiedzieliscie!!!!

hatiras
    Guest

Re: Uwaga-Tego nie wiedzieliscie!!!!

Mordd przepraszam,nie odpowiedziałem.
    W tej chwili mam tylko dwa gatunki Hoodii (H.gordoni i H.macrantha). Niestety H.macrantha w ubiegłym roku w zimie przelałem i byłem zmuszony ja zaszczepić (uzyłem bulwy Ceropegia woodii). Eksperyment się powiódł i przez całe lato nawet troche podrosła. Hoodie maja kwiaty podobne do popularniejszych Tavaresii i tak jak one nie wydzielaja prawie żadnego zapachu. Przyznam jednak,że nawet słynące z tego Stapelie nie są tak uciążliwe, jak się uważa. Na wiosnę wszystkie moje rosliny od momentu, gdy temperatura w nocy nie opada poniżej 10*C wystawiam do ogródka. Dzięki temu wiele z tych, które nie kwitły spedzajac lato w domu w końcu zakwitło (nieczęsto mozna oglądać kwiaty np. Passiflora quadrangularis-w ciągu roku miewa 5-7- metrowe przyrosty!!!!).
    Wracajac do Stapelii... Szkoda,że Hinzowie mają ich tak mało w katalogu... Jeszcze bardziej załuję Ceropegi...
    Pozdrawiam,hatiras

hatiras
    Guest

Majster,trzeba być idiotą mówiąc o kimś 'idiota', nie znajac go...
    hatiras

MAjStER
    Guest

w pewnej mierze można określić człowieka po kilku wypowiedzianych przez niego słowach. trzeba przyznać, że Twoja wypowiedź była bardzo prostacka

hatiras
    Guest

Majster,przytłaczasz mnie swoimi "przeintelektualizowanymi" wypowiedziami... (hahaha)
    Zapewne nie podałeś swojego nazwiska w formularzu, by móc pozwalac sobie na takie kłótnie...Na kilometr wali od Ciebie szczeniactwem.
    Między innymi przez takie jak szanowny TY osoby innym, bardziej wartościowym terrarystom odechciewa sie zagladania na stronkę i 'brania czynnego udziału' w jej tworzeniu majac świadomość, że to co się zrobiło nie trafia do sensownego odbiorcy.
    hatiras

MAjStER
    Guest

myślisz, że jak masz 22 lata to jesteś inteligentny? nie odkryłeś nic nowego twierdząc, że jestem dzieckiem... bardziej wartościowym? sądzisz, że taki mordd jest bardziej wartościowy? przecież zamiast normalnie wyjaśnić rossowi w czym tkwi błąd zjechał go.. podobnie Ty wiele sobą nie reprezentujesz: idiotycznie tylko śmiejesz się z cudzych wypowiedzi... myślę, żę 'bardziej wartościowi terraryści' zaglądaliby tu gdyby posty były mniej wulgarne... tylko osoby słuchające prostej muzyki(house) mogą sobie na coś takiego pozwalać... a nie podałem nazwiska bo po takiej dyskusji(a nie kłutni) mogłoby do mnie przyjechać polonezem kilku łysoli z dyskoteki i mnie pobić

MAjStER
    Guest

dobra ludzie... popełniłem błąd, że w ogóle zajrzałem(tak naprawdę szukałem roślinek do terra dla ptasznika) przepraszam wszystkich za kłopot i ulatniam się...

dobranoc

szczęść wam boże

ross
    Guest

Przyznaje, ze to moglo glupio zabrzmiec o tych kaktusach. Nie znam sie na nich. Jednak czy to jest powod zeby od razu kogos tyrac bojedna osoba sie zna w jakims temacie a druga nie?? Walnolem glupote to niech mi ktos sprostuje a nie tworzys ei jakis post z 50 wypowiedziami jak to mordd sie zna a ja nie. Jezeli wszyscy by tak grzecznei jak mordd odpowiedali to cale to forum to by byla jedna wielka klutia i nic nikt by sie nei dowiedzial.

mordd
    Guest

"Kto sieje wiatr ten zbiera burzę" Ross: przepraszam częściowo za formę, ale nie za treść. Porwnaj ten temat i temat o żabie - tam zapytałeś i uzyskałeś odpowiedź, również moja była zdaje się na temat i bez emocji. Tu nie pytałeś o nic i nie szukałeś informacji, to ty informowałeś........ Na przyszłość sprawdź tego typu nowinki zanim je zamieścisz. Przy okazji - w ferworze pewnie zasadnicza treść wszystkim umknęła - link do strony o szczepieniu, który podawałem jest dobry a strona przyjemna w odbiorze i nie głupia. Tak więc polecam. Dodatkowo adwokatów zabierających głos w sprawach, które ich nie dotyczą proszę na przyszłość o nie wpier...... tam gdzie są zbędni.
    Ps. do Majster: Zad sobie zaszyj, poczujesz się bezpieczniej! A od zimnej ściany dostaniesz hemoroidów.

mordd
    Guest

Ja widać źle trafiłem bo moja owszem śmierdziała nieziemsko )) Oferta Hintzów jeszcze może cie zaskoczyć - to co jest na stronie to tylko przykład i najpopularniejsze rośliny, w zasadzie mają wszystko co sobie wymarzysz. Zadzwoń tam wiosną a zapewniam, że bedziesz miło zaskoczony. Co rocznie mają też swoje stoisko na wystawie kaktusów, niestety nie wiedzieć czemu rośliny sprzedają tam nie oznaczone więc ciężko się w nich połapać. Na stapelie zwrócę uwagę w różnych ofertach, które przyjdą wiosną - dotychczas temat "inne sukulenty" mocno zaniedbałem i przesadzać w tym kierunku nadal nie zamierzam, niemniej jakoś możnaby urozmaicić kaktusiska (obecnie wyłącznie agawy jako urozmaicenie). Jeśli masz jakieś fotki swoich roślin chętnie poszukam w nich natchnienia......

czesiek
    Guest

Dwa cytaty z Majstra:

"od pedalstwa na pewno"
    "myślę, żę 'bardziej wartościowi terraryści' zaglądaliby tu gdyby posty były mniej wulgarne"

Bez komentarza.
    Przyłaczam się do rady mordda z godz. 8.25. Naprawdę skuteczne. Wypróbuj .

Uprawnienia umieszczania postów