Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Scindapsus pstry

Double
    Guest

Scindapsus pstry

posadziłam właśnie do anolisowego terrarium scindapsusa. w terrarium jest temp. 26 stopni, wilgotnosc 60-70. czy to nie za goraco dla roslinki?? jak ja pielegnowac zeby jej bylo dobrze? nigdy go nie hodowalam, a slyszalam ze to jest roslina ktora lubi raczej chlodnawe klimaty :I

Łotysh
    Guest

Re: Scindapsus pstry

Scidnapsus, będzie dobrze rósł w prawie każdych warónkach, wystraczy jeśli poswięcisz mu choć odrobinę uwagi, w tchwarunkach co podałaś będzie dobrze rósł, tylko od czasu do czasu go zraszaj, podlewaj i nawoź.

JakubikF
    Guest

scidapsus złoty wytrzyma dosłownie wszystko. Wiem to z własnych doświadczeń

Łotysh
    Guest

ja też DDD

Double
    Guest

również polewanie kwasem siarkowym, przygniatanie mlotkiem i trzymanie w zamrazarce? musze koniecznie sprobowac

Łotysh
    Guest

to było abstrakcyjne porównanie, nie traktuj dosławnie wszystkiego co ludzie powiedzą )))))))))

JakubikF
    Guest

nie no tego pierwszego i ostatniego, nie. Po zamrażarce lub lodówce zrobi sie cały biały (żółty), a po kwasie... sama spróbuj

snakeman
    Guest

ja wsadziłem scindapsusy do paludarium z mgielnikiem ultradźwiekowym i po kilku dniach miały już kilkucentymetrowe korzenie powietrzne

Ostrythc
    Guest

Witam

Tak sobie zwiedzam i sporo się już ciekawych spraw dowiedziałem.
    Co do tego zielska to potwierdzam jego wybitną wytrzymałość i polecam go jako naturalny filtr do akwarii, swojego czasu miałem egzemplarze o liściach jak tależe i to takie większe jak zwykłe;-) a akwaria były pełne pięknych, bardzo długich i porozgałęzianych korzeni, należy tylko uważać, co by nie podtopić liści, bo bardzo szybko gniją.
    Pozdrawiam
    Piotrek

Katerina
    Guest

A masz jakies fotki swojego paludarium?
    Chetnie bym popatrzyla )

Uprawnienia umieszczania postów