-
-
Re: HODOWLA KARMOWA SZCZUROW DLA 2 WEZY !
samiec bez problemu obskoczy wszystkie samice, nigdy nie hodowałem na większą skalę szczurów, ale wydaje mi się, ze 6 samic Ci starczy...
btw. pimbura Ci raczej więcej jak do 3,5 metra nie urośnie, to duży wąż, ale nie monstrum z kolei (-;
-
6 samic? Woow, to szukaj chetnych na szczury.
Sprzwdz :
- ile mlodych przecietnie jest w mioce
- co ile samice szczura moze urodzic
Wyciagnij wnioski.
-
3 samice Ci wystarcza spokojnie
-
Polecam kupic 4 samice i trzymac kazda w osobnej klatce i tylko dopuszczac samca na kopulacje,bo jak wiadomo samice szczurow sa gotowe do zapłodnienia przez caly czas.Jak trzymałem jedna parke razem to samica nie zdazyła wychowac jednego miotu,a juz urodziła nastepny.Nie zapomnij ze waz wielkosci 2 m potrafi juz zjesc młodego krolika.Wiec moze zacznij hodowac kroliki.Ja dla swojego pytona juz zaczołemZe szczurami nie ma sie co bawic,a pozatym troche smierdza
-
A ja bym w ogole zastanowil sie czy jest sens bawic sie w hodowle przy 2 wezach. Szczury moizna kupic za 2/3 zl szt. przelicz po jakim okresie zwroci ci sie koszt rozpoczecia.
-
juz zakupilem 15 sztuk w tym duzo samic ale polowa zostanie od razu zjedzona wiec bedzie akurat na hodowle , dzieki za odpowiedzi
pozdr 4 all
-
Przemek, kto ci powiedzial, ze samica szczura jest gotowa do zaplodnienia caly czas?? Napisales "bo jak wiadomo samice szczurow sa gotowe do zapłodnienia przez caly czas"!!! To nie jest prada!!Szczury maja tak jak myszy ruje, maja takze ruje poporodowa i gdy trzymasz samca z samica w tym czasie to na 99,99% zajdzie w ciaze.
Jesli chcesz dopuszczac samce tylko na kopulacje, to musisz je trzymac z samica ok 2 tyg, aby miec pewnosc ze zostala zaplodniona.
pzdr
Uprawnienia umieszczania postów