-
Który z gatunków świerszczy to najmniejszym kanibal?
Który z gatunków świerczczy odznacza się najmniejszym kanibalizmem.
Z tego co wyczytałem w archiwum forum była wzmianka o śródziemnomorskim.
Czy istnieje lepsza odpowiedź na zawarte w temacie pytanie?
-
Re: Który z gatunków świerszczy to najmniejszym kanibal?
Mam wątpliwości czy ktoś robił takie badania bo trzeba byłoby wziąć pod uwagę sporo czynników. Z prostych obserwacji wynika, że właśnie śródziemnomorski ma największe powinowactwo do mięska swoich towarzyszy.
-
-
moim zdaniem bananowe bo nigdy nie zauwazylem takiego przypadku co sie dzialo u kubanskich i domowych.
-
Bananowe to własnie najmniejsi kanibale ,potem są domowe ale najbardziej zżerają sięśródziemnomorskie (nawet wylęg) u mnie tak było nie pomogło nawet mięso kurczaka :/
-
ale bananowe są strasznie delikatne i bardzo ruchliwe. jak bananowego żuciłęm lekko na podłoge to od razu trup a domowego musiałem trochę pożucać bo muj kumpel ma skorpiona a boi się podawać żywych
-
delikatne?? no nie powiedzial bym u mnie wytrzymywaly skrajne warunki i takie delikatne na uderzenia nie byly bo nie raz mi wyskakiwaly z rak, ale ruchliwe to sa trzeba przyznac ale da sie zapanowac.
-
Też obstawiam bananowe. Najlepiej znoszą przegęszczenia (przy dobrej diecie, oczywiście).
Kondrakers... bądź bardziej humanitarny i zgniataj im głowę pensetą... rzucać świerszczem? :-/
Zwierzę też człowiek.
-
zwierzę to zwierzę człowiek to człowiek a z tą pensetą to dobry pomysł ale trochę obleśny
-
konkrades, to fajne masz podejście do zwierżat :/ Nie wiem brzydzisz sie tych świerszczy czy jak ?I wiesz chyba w takich momentach bardziej cenie zwierzęta (nawet owady) niż ludzi z takim podejściem... A jeśli to zrzucanie uwarzasz za najlepszy sposób ,to może od razu nie dawaj im jeśćpoczekaj ażwszystkie padną i nie będziesz sie musiał po jednym bawić <lol> :// ehh ....
Uprawnienia umieszczania postów