ŚWIERSZCZ TO NIE ZWIERZE TYLKO OWAD A TAK CZY SIAK ZOSTAŁ BY ZABITY PRZEZ SKORPIONA. ps ALE JA JUŻ YTAK NIE ROBIE BO KUMPEL SIOĘ PRZEPROWADZIŁ
ŚWIERSZCZ TO NIE ZWIERZE TYLKO OWAD A TAK CZY SIAK ZOSTAŁ BY ZABITY PRZEZ SKORPIONA. ps ALE JA JUŻ YTAK NIE ROBIE BO KUMPEL SIOĘ PRZEPROWADZIŁ
Hmmm... nowość w biologii którą przespałem? :>ŚWIERSZCZ TO NIE ZWIERZE TYLKO OWAD
Spokojnie. Nie kłócić się
Dałem tylko info, że takie uśmiercenie zwierzęcia jest szybsze i bardziej humanitarne. Wystarcza raz a dobrze.
Miałem kiedys swierszcze domowe; no comments po kilku dniach padały jeden po drugim (nieznam przyczyn, wszystko bylo w normie) w dodatku zzerały siebie nawzajem. Przeniosłem sie na bananowe, wogole sie nie gryzły i wszystko było 'ok', ale bananowe sa zbyt szybkie i ich zabardzo nie lubie. Teraz mam srodziemnomorskie i ani sie nie zzeraja, i moim zdaniem sa najlepsze!
według mnie domowe są nieco mniej pożywne i mniejsze niż inne ,ale to może moje zdanie ,ponieważ nigdy nie kupywałem świerszczy od hodowców ,tylko raz na miesiąc kupuje takie pudełeczko w zoologicznym ;] i tam są różne rozmiary tego badziewia ,ale domowe były najmniejsze ze wszystkich które kupowałem.
Co do twojego kumpla ... czemu się boi podawać żywego świerszcza?? :-|
skorpion to skorpion ,a świerszcz to świerszcz ,co najwyżej go lekko ukąsi co skorpowi i tak dużych obrażeń nie zada.... ,a zdechłego świerszcza nie zostawi w terra na kilka dni ....
Pozatym na wolności zwierzęta radzą sobie jakoś bez naszej pomocy.
"...Świerszcz to nie zwierzę tylko owad..." hm.... ja myślałem że owady to grupa zwierząt.
Ale może według ciebie to ludzie ,albo marsjanie ?? :-| ,dobra ....ide pogadać z moją modliszką