-
myszy
Czy myszy naprawde az tak smeirdza jak ludzie mowia?? bo chce zalozyc hodowle 1 samiec na 4-5 samic i czy to bedize takie nei do zniesienia?? podobno bardziej samce smierdza ale ja mam u siebie samca chomika od roku i nic nigdy nie smeirdzi i nei wiem czy to chomiki poprostu nie smeirdza a myszy tak czy to dlateog bo jest sam czy dlatego bo ludzie przesadzaja. Prosze o wypowiedz kogos kto hoduje myszy, i zna sie na rzeczy.
-
Re: myszy
Jeśli dbasz o porządek to niema zadnego zapachu. Wystarczy posprzątać im klatke raz na tydzień.
-
z taka iloscia myszek (5-6) jak posprzatasz im raz na tydzien to bedziesz mial smrod straszliwy w pokoju, gwarantuje. Moze sa ludzie dla ktorych ten zapach nie jest drazniacy, dla mnie jednak jest bardzo bardzo intensywny.
pzdr
-
a tak przy okazji wrbirds bo z tego co wiem to sprzedajesz karmowke w wawie czasem, mozesz podac ceny?? najbardziej interesuja mnie mrozone noworodki i oseski no i moze male myszki.
-
wiesz ja sam choduje myszki i wymieniam im raz na tydziel ale po tygodniu u mnie trocinki nieżle pachną wiesz nie ma to rożnicy co bardziej śmierdzi samiec czy samica jedno i drugie musi zalatwić swoje potrzeby, i naprawde zapewniam cię że ludzie z trym nie przesadzaja
POZDRO
-
to moze te chomiki to nie glupi pomysl bo przynajmniej nei smierdza
-
a jakie podłoże przetrzymuje smród. NIe chodzi mo o to że ma wogule nie śmierdzieć ale jak najmniej o czuć
-
Mastomys jeszcze mniej czuć niż chomiki a znacznie lepiej rodzą
-
mordd a mozesz mnie oswiecic co to jest dac jakies namiary na fotki lub powieidzec gdzie kupic i jakie wielkie to
-
Mastomys
http://goto.glocalnet.net/natal/
Noworodki ma wielkości 2 noworodków mysich, więc dla maluszków odpada. Ma ich za to sporo, do rozmiaru dorosłej myszy dorastają znacznie szybciej niż mysz, potem powoli rosną dalej aż do 1/2 rozmiaru szczura. Moim zdaniem uniwersalne. Jedna grupa mi się sprawdziła, właśnie zostawiam następne. Jedna wada: niszczą wszystko, klatka musi być solidna (duża mysia lub taka dla ptaków). Wszelki wystrój z plastiku zniszczą na 100% i to szybko. Muszą mieć coś do ukrycia (domek/kawał kory...). Moża mieć kilka samców w grupie, łatwo się je łączy w pary lub grupy...... pewnie coś pominąłem, jakby co pytaj to dopiszę. Ale poza talentami niszczycielskimi są bardzo dobre. Zaczynają rodzić trochę później niż myszy (około 2,5-3 miesiąca) za to mioty są większe.
Uprawnienia umieszczania postów