Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: hodowla mysz

mordd
    Guest

Re: hodowla mysz

I tak będzie zawsze niestety. Ja karmię w drucianych koszykach, ale w razie czego lepiej jest rozsypywać jedzenie po całym dnie a nie podawać w miseczkach bo w większości przypadków zanim coś zjedzą to już zabrudzą.

konradkers
    Guest

A MOGŁBYŚ WYSŁĄĆ ZDJĘCIE LUB RYSOPIS CZY COŚ W TYM STYLU JAK TEN KOSZYK WYGLĄDA??

mordd
    Guest

Swoich nie mam na zdjęciach, ale to po prostu kwadratowy pojemnik z siatki podczepiony od wewnątrz do pokrywy. Chodzi o to, żeby było w co wsypać granulat. Myszy wyjadają go przez siatkę, nie mają szansy go zabrudzić i nic się nie marnuje. Po prostu samodzielnie robisz odpowiednik klatki labolatoryjnej.
    Znalazłem na kingsnake identyczne:
    http://gallery.pethobbyist.com/index.php?photo=152201
    Nawet do kupnych faunaboksów miałem dorobione takie koszyki bo dzięki temu nie było problemów d dużym pojnikiem (a mam 1 litrowe) i żarciem. Przy szczurach, które jeszcze bardziej marnują żarcie takie karmienie to zaoszczędzenie tak na oko 50% karmy. Dodatkowo mam pewność, że nie jedzą zabrudzonego.
    Siatka jest do kupienia w marketach, przez taką o oczkach 1 cm myszy nie zwiewają, przez najpopularniejszą 1,2 cm młode potrafią wyleźć. Cynkowana jest najlepsza, powlekana czasem się rozgina i powstają dziury.

Uprawnienia umieszczania postów