Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: hodowla mysz

konradkers
    Guest

hodowla mysz

witam mam pare pytań dotyczących hodowli mysz.

1. Jakie terra zrobić dla 3 samic i 1 samca- chodzi m o wymiary
    2. Mój ojciec jest stolarzem i czy mógłbym je trzymać na trocinach np. buku, sosny, olchy, dębu świerk, topoli ??
    3. Czy mugłbym je karmić przenicą, marchwią, jabłkiem, owsem??- czym najlepiej??
    4. Jak się odrużnia płęć w myszów.
    5. Jakie kryjówki zrobić dal nich??

Czytałem na te tematy ale wasze wypowiedzi są lepsze od jakis artykułów. DZIĘKI

mordd
    Guest

Re: hodowla mysz

1. 40:30 albo większe
    2. sosna i świerk z umiarem, lepiej mieszać z liściastymi. Jeśli bardzo czuć zapach żywicy to mieszanka z przewagą liściastych.
    3. można, ale to tak, jakbyś ty całe życie jadł wyłącznie ziemniki i mąkę. To dieta głodowa.
    4. samice mają sutki a samce jądra
    5. można nie dawać wcale, garść siana lub słomy wystarczy. Jesli już się uprzesz to nie "robić" bo kryjówki są w zasadzie jednorazowe: wykorzystaj pojemniki po margarynie itp

Nie wiem w czym to jest lepsze od artykułu ale voila!

konradkers
    Guest

dzięki za dobre rady mordd

Sojkas
    Guest

W kwestii formalnej : samce tez maja sutki

mordd
    Guest

Wesołego szukania

Azzurreeuss
    Guest

akwarium moze byc mniejsze 40*20*20
    byłem u hodowcy myszowco mial ich setki i na hodowli mozna bylo wytrzymac max 15 min...taki smrod ze az oczy szczypały ;] i czymał w klatkach o podstawie dna 40*20 samca i 4-5samic )

mordd
    Guest

I pewnie dla tego był smród. Mniejsze nie może być bo to nie obóz koncentracyjny. Każdy kto widział jak wygląda i ile miejsca zajmuje gniazdo z 40 młodymi będzie wiedział czemu pojemnik powinien być duży. W tym 40:20 nie zmieściłyby się u mnie młode od 4 samic o dorosłych nie wspomnę.

Azzurreeuss
    Guest

oki... ale ten gosc czyma tego setki jak nie wiecej... i dobrze mu idzie. W takich samych pojemniakch czymal szczury 1:2 naprawde ma tego dużżżoooo...

ja nie mowie ze tak jest dobrze ani ze to popieram, po prostu, widzialem to w bardzo duzej hodowli...

mordd
    Guest

Nie wyobrażam sobie prawdę mówiąc 3 szczurów w czymś takim. Jako transportówka jeszcze ujdzie....
    Azzurreeuss: co to znaczy "dobrze mu idzie"? Nie uwierzę, że odchowuje w takich pojemnikach młode, kilkadziesiąt młodych szczurów nawet by się tam nie zmieściło. Tuczy je w nich czy jak? Ale na serio; przykładu brać nie warto.

konradkers
    Guest

a mam jeszcze takie pytanko czy one cały czas będą srały jak głupie w każdym miejscu czy znajdą sobie jakieś miejsce na toalete?? Bo nawet do jedzenia srają!!

Uprawnienia umieszczania postów