Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Własna Hodowla

Scorpio_666
    Guest

Re: Własna Hodowla

jeśli zarobkowa to możesz zacząć chodować koszatniczki szynszyle albo jakies zwierzaki futerkowe!!!!
    POZDRO

djtommi
    Guest

a jaka obsade myszek dal bys do akwa 60x40x30 i ile z tego mlodych wychodzi?? bo bede potrzebowal dla 8 mlodych wezy a potem dla wiekszej ilosci.

mordd
    Guest

Ja znam chomika. Absolutnie nie ma co porównywać. Mają wielokrotnie mniej młodych i trzeba je trzymać parami.

Scorpio_666
    Guest

djtommi jak by nie było to dałbym sobie taką obsabe że wpuścilbym 6 samic i 2 samce powinno ci starczać ale pewien nie jestem im więcej samiczek tym więcej młodych:P

POZDRAWIAM

djtommi
    Guest

samce nie beda agresywne w stosunku do siebie?? bo slyszalem ze daje sie z reguly 1 samca na 4-5 samic.

Scorpio_666
    Guest

nie ma takiej reguły u mnie na 10 samic jest 3 samce i sie nie gryzą, może jak na początku kupisz myszki z jednego źrudła jeden samiec a z drógiego drógi to po połączeniu moą toczyć jakieś tam walki ale z czasem ich zaprzestaną, z reguły się daje 1 sama na 4-5 samic ale samiec może być tak powiem nie wpelni sprawny i nie da sobie rady z zaplodnieniem wszystkich samić, uważaj jak będziesz kupowal myszki aby były zadbane i zdrowe, takie daja mi najwięcej młodych :P

POZDRAWIAM

Goblin
    Guest

O problem w zapłodnieniu wszystkich samic bym sie niemartwił...zwłaszcza u myszy :-)

Polecam myszy ... sam mam hodowle dla siebie i spokojnie mi wystarcza , średnio mam po 8 młodych w miocie , trzymam 1.4 w akwariach 50 x 30....

djtommi
    Guest

a mozesz mi powiedizec taka srednia ilosc mlodych na miesiac??

Goblin
    Guest

djtommi policz sobie jakieś 18 dni ciąża więc rodzą raz w miesiącu , no kilka dni z drugiego trzeba wziąść :-)

Goblin
    Guest

Oczywiście rodzą co ~18 dni przy wykorzystywaniu ruji po porodowej :-)

Uprawnienia umieszczania postów