Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Własna Hodowla

Scorpio_666
    Guest

Re: Własna Hodowla

Młode myszki rozdą mi się po około 20 dniach od poprzedniego porodu ale różnie to bywa poniewarz mam teraz tych samic troche więc mam osesków pod dostalkiem ale i tak czekam aż mi urosną bo wtedy moj wężych chociarz sie naje a nie będzie się bawił zakąskami, średnio na miesiąc posiadam około 20-30 małych myszek ale nie jest to regułą bo mialem taki miesiąc gdzie nie małam nawet 10

POZDRAWIAM

Danio
    Guest

tez proponuje mysz nieklopotliwe oprocz specyficznego zapavchu ale idzie sieprzyzwyczaic a jak sie czesto sprzata to problem znika , myszy sie rodzi chyba najwiecej wlasnie dzisiaj mialem 1 miot szczurow ktore niedawno dostalem i co prada ilosc oseskow nie jest duzo mniejsza to jadnek 2 ososki urodzily sie martwe to moglo byc spowodowane zmiana miejsca i wogole ale mimo wszystko . oseski sa ze 3 razy wieksze niz mysie ale z myszami jest mniej problemu (mam bardzo agresywna szcurzyce )

mordd
    Guest

Z jednego miotu trudno wyciągać wnioski. Generalnie szczury rodzą średnio 2-3 razy więcej młodych niż myszy. A jak są agresywne to albo złe warunki, albo trzeba wymienić szczury, stawiałbym na to pierwsze. Najczęstszym błędem są za małe pojemniki i brak intymności- samica musi się czuć pewnie, wtedy nie jest agresywna. Mam szczury z różnych miejsc i agresywna nie jest żadna samica.

Uprawnienia umieszczania postów